19.10.2024.

22:55

Foto: Facebook/Printscreen

Hronika

Detalji ubistva i samoubistva kod Sombora: Ispalio je pet metaka u sina u velikom besu!

Dan kasnije komšije ove porodice su otkrile da je Tanja, supruga i majka pokojnih, u tom trenutku bila u Somboru iako se isprva spekulisalo da je ostala u Austriji gde godinama žive i rade.

- Davidova majka bila je u Somboru kada je došlo do tragedije. Ispostavilo se da je upravo ona prva pozvala policiju, jer je naslutila da će doći do nečeg strašnog. Pretpostavljam da se, neposredno pre ubistva i samoubistva, telefonski čula sa suprugom ili sinom i shvatila da će stvari poći po zlu. Čuli smo u međuvremenu da je Teodor ubio sina sa pet metaka. To očigledno nije bilo bez razmišljanja, već u nekom ogromnom besu i sa namerom da mu presudi, a potom usmrti i sebe - rekao je jedan od njih.

Inače, kobnog dana u porodičnom domu u Bezdanu bila je i Davidova baka, odnosno Tomislavljeva majka. Međutim, iako je starija žena, nikome nije jasno kako je moguće da navodno nije čula pucnje ili shvatila pre toga da se dešava velika drama i svađa u kući.

Ona će, u svakom slučaju, da bude saslušana kao možda i ključni svedok misteriozne porodične drame. Za sada, što se tiče pozadine ove tragedije, sve je još uvek u domenu spekulacija. O tome šta se dešavalo iza nečija četiri zida, malo ko zna...

Tomislav je, inače, godinama živeo od poljoprivrede koja mu je ostala u amanet posle smrti oca. Na ognjištu je posle ostala da živi samo njegova majka, dok je on sa suprugom i sinom otišao u Austriju.

Nekoliko dana pre ubistva, u Srbiju su došli nakratko. Navodno, zbog neke proslave. Utoliko je misterija ove tragedije još veća. Tanja Kovač je ostala bez sina i muža u sekundama, možda samo ona pravi odgovor zna.

Više javno tužilaštvo u Somboru radi na rasvetljavanju ove velike porodične tragedije. Tela oca i sina poslata su na obdukciju, nakon čega će se zvanično znati više informacija o svim okolnostima. U toku je takođe i istraga motiva koji se krije iza porodične nesreće. 

Podsetimo, Tomislav je u sina pucao iz oružja koje je bilo u nelegalnom posedu. Svemu je, prema rečima komšija, prethodila svađa.