20.10.2024.

15:13

Foto: prinstscreen

Hronika

Jovan Vukotić nudio četiri miliona evra za ubistvo Kašćelana i Zvicera! Zarekao da će zbrisati sve "škaljarce"!

Zvicerov bliski saradnik redovno je popunjavao stranice crne hronike, pogotovo što se duži period skrivao od policije, ali i od onih koji su želeli da ga likvidiraju.

Iako za dve decenije stariji od većine svojih saradnika, Kašćelan je pre hapšenja 2018. godine bio u bekstvu. On je tada uhapšen u Češkoj, a potom izručen Crnoj Gori.

- Kašćelanu je bilo teško ući u trag, s obzirom na to da je često menjao identitete. Kada je uhapšen u Češkoj kod sebe je ima dva pasoša, francuski i kosovski na ime Slobodan Perić. Kotoranin je tada potraživan zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju, krivično delo stvaranje kriminalne organizacije krajem maja 2010. godine i krivično delo zelenaštvo, trgovina drogom, iznude - podseća izvor.

Informer

Jovan Vukotić je ubijen pre dve godine u Turskoj

Spekulisalo se da je Kašćelan postao član Zvicerove organizacije tokom druge polovine 2020. godine kada je ta grupa formirana na teritoriji Crne Gore, Južne Amerike, Afrike, Evrope, Azije i Australije i to s namerom međunarodnog šverca velikih količina droge, ubistava, i drugih teških krivičnih dela. 

Crnogorski istražitelji su tada ustanovili da je Kašćelan putem Skaj aplikacije dobijao naredbe od glavnog čoveka kavčana, Zvicera.

- Kašćelan se sumnjiči da je u periodu između druge polovine februara u početkom marta 2021. godine, posredstvom telefona sa zaštićenom aplikacijom "skaj" sa šifre 1ANELM, ostvario telefonsku komunikaciju sa Zvicerom postupajući kao deo mreže preprodavaca i posrednika u prodaji opojne droge koju je organizovao okrivljeni Radoje Zvicer - pisali su ranije crnogorski mediji.

Informer

Radoje Zvicer još izmiče poteri

Protiv Kašćelana i još 17 osoba, u januaru 2023. godine podneta je i optužnicu zbog planiranja likvidacije vođe suparničkog "škaljarskog klana" Jovana Vukotića (42),  kao i člana ovog klana Jovana Jovanovića.

Crnogorsko tužilaštvo tada je saopštilo da je plan "kavčana" koji je ubrzo osujećen, bio da Vukotića ubiju 2020. godine iz snajpera, u vreme dok se nalazio u pritvoru u Spužu, a Jovanovića da likvidiraju u Kotoru.

Crnogorsko tužilaštvo tvrdi da je još 2016. godine Kašćelan bio na meti "škaljaraca".

Na njega je u Novom Sadu pre 8 godina pucano sa motora dok je bio u automobilu sa još jednom osobom, a Jovan Vukotić je, tvrdi tužilaštvo, nudio četiri miliona evra za ubistva Kašćelana i drugog vođe kavačkog klana - Radoja Zvicera. Nakon toga je navodno i obećao da će zbrisati sa zemlje sve "škaljarce" - do poslednjeg, piše Kurir.rs.