21.10.2024.

14:16

Foto: Printskrin

Hronika

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić bi na slobodu! Preko advokata poručili jednu stvar

Advokati su žalbe uložili na osnovu zakona jer smatraju da za to imaju osnova, a od Apelacionog suda zavisi da li će optuženi nakon skoro sedam meseci biti pušteni na slobodu.

Zbog čega postoji zakonska osnova, i zbog čega je uložio žalbu, kaže za Informer advokat Živadin Bogdanović, koji zastupa optuženog Srđana Jankovića:

- Nakon primanja optužnice koje je dostavljeno Višem sudu u Zaječaru, ali i nama advokatima, odmah sam pročitao da je, na osnovu zakona, moj branjenik neosnovano u pritvoru. Temelj žalbe upravo piše u optužnici. Naime, u optužnici je napisano da je moj branjenik Janković u pritvoru "da ne bi uticao na svedoke"’. Obzirom da su svi svedoci saslušani, žalba je opravdano uložena. Sada čekamo odgovor Apelacionog suda - kaže Bogdanović za Informer.

Informer

Podsetimo, optužnica koja je 24. septembra podignuta zbog ubistva dvogodišnje devojčice bazira se na priznanju Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića koje su dali u policiji posle hapšenja, a koje je Dejan ponovio, dok je Srđan odlučio da se brani ćutanjem pred Višim tužilaštvom u Zaječaru. 

"Dragijević je rekao da su on i Srđan Janković 26. marta u Banjskom polju službenim vozilom naletelili na devojčicu i da su telo deteta stavili na zadnje sedište. Međutim, kada su videli da je Danka živa, on joj je lično stavio ruke na usta i nos i ugušio je golim rukama. Telo devojčice su potom bacili na deponiju na Starobanjskom putu" piše u optužnici.

Dejan je 28. marta bio u policiji na informativnom razgovoru od 13 do 14.30 sati nakon čega je otišao da premesti telo ubijene Danke. 

"Optuženi je svojim "pežoom" telo prevezao u crnoj vreći sa deponije do dvorišta porodične kuće u Zlotu i pokazao ga bratu Daliboru i ocu Radoslavu. Zatim im je ispričao sve do detalja. Onda je, zajedno s bratom, oko 16 časova telo ubijene Danke odneo u napuštenu kuću u blizini sela" navodi tužilaštvo i dodaje:

- Dejan Dragijević je istako da je telo deteta kasnije ponovo premestio njegov otac Radoslav, a upravo zbog toga ga je tužilaštvo optužilo za neprijavljivanje krivičnog dela, ali i pomoć učiniocu posle izvršenog ubistva.

Podsetimo, tokom istrage osim Radoslava, uhapšen je i Dejanov brat Dalibor, koji je u međuvremenu preminuo.

Dejan Dragijević i Srđan Janković su nakon svega odlučili da promene svoje iskaze i da negiraju zločin tvrdeći da malu Danku nikada nisu ni videli.