22.10.2024.

15:03

Foto: Miloš Rafailović/Facebook

Hronika

Pijanom vozaču preti višegodišnja robija: Prešao na crveno svetlo sudario se i umalo ubio dečaka (10)

Kako je Informer ranije izveštavao, saobraćajna  nezgoda se dogodila sinoć oko 20.30 sati na uglu ulica Dušana Vukasovića i Jurija Gagarina.

Kada je kako se sumnja Miladin M. upravljajući "audijem" na raskrsnici prošao na crveno svetlo. izazvao sudar sa "škodom" a potom izleteo sa puta i udario dečaka koji je bio na razdelnom ostrvu između dva pešačka prelaza. 

Miladin M. je peške pobegao sa mesta nezgode, zajedno sa suvozačem (22) i tinejdžerkom (17) koja je bila putnica u automobilu koji je vozio. 

Njih troje su ubrzo uhapšeni nedaleko od mesta gde se nesreća dogodila. Miladinu M. je izmereno 1, 33 promila lakohola u krvi, te je njemu i suvozaču je određeno zadržavanje 48 sati u okviru kojih će biti saslušani u tužilaštvu. 

Informer

Inače, Miladinu za ovo što je uradio preti kazna zatvora do 12 godina zatvora. 

Kako je navedeno u Krivičnom zakoniku, učesnik u saobraćaju na putevima koji se ne pridržava propisa i time ugrozi javni saobraćaj i dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, pa usled toga nastupi teška telesna povreda nekog lica ili imovinska šteta velikih razmera, učinilac će biti kažnjen zatvorom od jedne do osam godina. U slučaju da zbog udesa nastupi smet jednog ili vše lica, kazna je dve do 12 godina.

Kako je Miladin M. osumnjičen i za krivično delo nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći, za to delo mu preti kazna od šest meseci do pet godina zatvora, dok, ukoliko nastupi smrt, počinilac može da bude kažnjen zatvorskom kaznom od jedne do osam godina.

Kako Miladin M., ta nanošenje teških povreda dečaku može da dobije maksimalno osam godina zatvora, dok za nepružanje pomoći može da dobije pet, odlukom suda maksimalna objedinjena kazna zatvora mogla bi da bude 12 godina.