22.10.2024.

12:40

Foto: Shutterstock/printscreen

Hronika

Marokanac zario skalpel Indijcu u vrat! Podignuta optužnica za pokušaj ubistva u Banjaluci

Napad za koji je optužen Marokanac odigrao se 15. jula ove godine u Gundulićevoj ulici u Banjaluci.

Kako prenose mediji iz Republike Srpske u optužnici se navodi da je G.S. na poziv maloletne V.M., s kojom je bio u emotivnoj vezi, došao na autobusku stanicu u Gundulićevoj ulici i verbalno napao Еjuba Sarginija. 

- Razlog za verbalni napad je bilo to što je Sargini prethodno uznemiravao maloletnu V.M. i pratio njeno kretanje od tržnog centra do autobuskog stajališta. Kada je G.S. zahtevao od maloletne V.M. da pozove policiju optuženi je iz torbice izvadio skalpel, sa sečivom dugačkim šest centimetara, i zamahnuo prema ramenu oštećenog, nanevši mu posekotinu- navodi se u optužnici.

Braneći se od napada G.S. je pesnicom udario Sarginija u glavu, i on je od udarca pao. 

- Optuženi je nakon toga ustao i držeći u ruci skalpel ponovo je zamahnuo prema vratu G.S., svestan da time može prouzrokovati i smrt oštećenog, pa je to i htio. Sa sečivom je ubo G.S. u vrata i naneo mu posekotinu dugu centimetara - navodi se u optužnici. 

Kako je precizirano nakon ovoga Sargini je pokušao da pobgene, ali ga ej iako ranjen G.S: sustigao i izbio skalpel iz ruke, a ubrzo se pojavila i patrola policije koja je uhapsila Marokanca.