22.10.2024.

20:09

Foto: facebook

Hronika

"Vozio je 100 na sat i pokosio dečaka"! Očevidac o nesreći na Novom Beogradu: "Monstrumi su samo otišli"!

Jedan od očevidaca rekao je da je prizor bio jeziv, dečak je jaukao od bolova do dolaska Hitne pomoći, s obzirom na to da su ljudi koji su se našli u tom trenutku tu, odmah priskočili u pomoć.

- Vozač "audija" vozio je sigurno oko 100 na sat, prošao kroz crveno na semaforu, zakačio drugo vozilo u toj brzini i pokosio potom dečaka koji je stajao na pešačkom ostrvu. U tom trenutku svi su gledali u pravcu deteta u dresu, koje je na svoje zeleno svetlo prelazilo ulicu na biciklu, odleteo je 20 - ak metara, bilo nam je u glavi samo da li je ono dobro, a svi iz automobila su odmah izašli i pobegli peške. Hitna pomoć je baš brzo stigla, ali scena je bila jeziva, dečak je jaukao iz sveg glasa - priča jedan od očevidaca.

Dan nakon nesreće, građani Novog Beograda komentarisali su međusobno užas i nedostatak ljudskosti, a kako kažu, mole se za oporavak povređenog maloletnika, ali i da vozača stigne adekvatna kazna.

- Nije mi jasno kakvi monstrumi žive među nama, učiniš niz prekršaja, udariš dete i pobegneš i nikome od putnika iz vozila ne padne na pamet da mu ukaže pomoć, nadamo se samo da će dečak preživeti i da će se brzo oporaviti - rekao je jedan od građana.

Dečak je kolima Hitne pomoći odmah prevezen u Urgentni centar, konstatovane su mu teške povrede i lekari se od tog momenta bore za njegov život. Kako se saznaje, mališan je prebačen u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova, a stanje mu je i dalje kritično. 

S druge strane, vozač "audija" uhapšen je ubrzo nakon nesreće iako je pokušao da pobegne. Tada je ustanovljeno da je bio pod dejstvom alkohola, izmereno mu je 1,33 promila alkohola u organizmu, a sutra bi trebalo da bude saslušan pred nadležnim tužilaštvom, piše Kurir.rs.