23.10.2024.

08:31

Foto: Miloš Rafailović/Facebook

Hronika

Danas saslušanje bahatog vozača "audija": Mortus pijan divljao na Novom Beogradu, skrivio udes, pokosio dečaka, a onda pobegao

Osumnjičenom Miladinu M. na teret se stavlja krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.  

Naime on je prekoračio brzinu kretanja, prošao na crveno svetlo na semaforu, izazvao sudar s drugim vozilom, bio je mortus pijan jer je utvrđeno da je imao 1,33 promila alkohola, oborio je  dečaka na ostrvu i onda i pobegao ne pruživši mu pomoć.  

Kako smo već pisali u ponedeljka uveče nešto posle 20 sati Miladin je velikoim brzinom prošao korzu crveno sevtlo na semaforu na raskrisncii ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića, udario u jedan automobil, a onda izgubio kontrolu i pokosio dečaka (10).

Kada se zaustavio umesto da pomogne nesrećnom dečaku on se pešice dao u beg zajedno sa suvozačem, ali i ženom i dvoje dece koji su bili na zadnjem sedištu "audija". 

Policija je ubrzo pronašla i uhapsila bahatog vozača, a utvrđeno je da je u trenutku udesa imao 1,33 promila alkohola. 

Desetogodišnjak je odmah nakon udesa u teško stanju transportovan u Urgentni centar, gde su se lekari borili za njegov život, a kada mu se stanje stbilizovalo on je juče prebačen u Univerzitetsku dečiju kliniku Tiršova.