24.10.2024.

09:04

Foto: Foto: Informer, Društvene mreže

Hronika

U toku saslušanje veštaka! Zna se ko danas svedoči u slučaju "Ribnikar"! (FOTO)

Za danas je planirano saslušanje veštaka medicinske struke.

Poslednje ročište održano je 30. maja, a pauza u suđenjima napravljena je jer je naloženo psihijatrijsko veštačenje dečaka, ali i članova porodica ubijene dece.

Kako je izgledalo nedavno ročište pred Specijalnim sudom u Beogradu u krivičnom postupku protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića možete pročitati ovde.

Prvi parnični postupak, po tužbi 27 članova porodica ubijenih, počeo je 20. oktobra, kada je održano pripremno ročište. U sudnici su tog dana bili prisutni samo advokati, dok tuženi i oštećeni nisu prisustvovali.

Informer

Oštećene porodice svedočile su u sudu 28. i 29. decembra. Ročište održano 28. decembra je trajalo šest sati, a iskaze su dali roditelji Ane Božović, Andrije Čikića i Katarine Martinović.

Njihova svedočenja bila su izuzetno potresna, a svi u sudnici su plakali. 

Kako je Kosta optužio roditelje za masakr na Vračaru možete pročitati klikom na ovaj link.

Parnični postupak nastavljen je i sutradan, kada su iskaze dali roditelji ubijenog čuvara škole Dragana Vlahovića Živorad i Kosa Vlahović, roditelji Angeline Aćimović kao i majka Eme Kobiljski.  

Ročište po tužbi 27 članova porodica ubijene dece nastavljeno je 22. i 23. februara, kada su svedočili roditelji tri devojčice. Ročište je trajalo duže od pet sati.

Nina Kobiljski na tom ročištu završila je sa davanjem iskaza, a prvi put je govorio i Emin otac Dragan Kobiljski.

- Pratio sam situaciju na mrežama. Video sam vest da je ubijen Dragan i osmoro dece. Nina mi se nije javljala da kaže da je našla Emu. Pojavila se Ninina slika na portalu. Zvao sam kuma, pitao da li je to ona na slici. Slagao je da nije. Pitao sam ga šta lupaju mediji, rekao mi je da u pitanju informacija iz policije. U međuvremenu sam saznao da je pucao u učionici u kojoj je bilo odeljenje moje ćerke. Počeo je da me guši stan, izašao sam da šetam, poneo sam mobilni. Bio sam sam kada je Nina javila da nam je ćerka ubijena. Pao sam. Pitao sam zašto. Ostao sam da ležim - dodao je on tada.

Kako je dečaku ubici pozlilo u sudnici Specijalnog suda na jednom od poslednjih ročišta pročitajte klikom na ovaj link.

Punomoćnica Miljane Kecmanović, Marina Ivelja, rekla je da majka dečaka uopšte neće svedočiti u parničnom postupku jer "nije u stanju da svedoči".