24.10.2024.

10:51

Foto: Zoran Sinko/Aleksandar Jovanović Cile/Društvene mreže

Hronika

Evo šta piše u prvom psihijatrijskom izveštaju Koste K! Veštaci otkrili u kakvom je stanju bio na dan masakra

Veštak Aneta Lakić rekla je na današnjem suđenju za nadoknadu štete protiv Vladimira i Miljane Kecmanović da su veštačenje dečaka ubice obavili na osnovu psihijatrijskog izveštaja koji je urađen nakon masakra.

Koristili smo prvi psihijatrijski izveštaj od 3. maja, kao i svu medicinsku dokumentaciju koju je zatražila punomoćnica. Prvi psihijatrijski izveštaj je jedan od najinformativnijih i najizvornijih kada su u pitanju podaci o maloletnom Kosti. K. - napomenula je ona, a zatim i dodala.

- Mi smo medicinsku dokumentaciju dobili preko suda i ne možemo da je dajemo jer su u pitanju osetljivi podaci, a ne možemo da dajemo podatke druge zdravstvene ustanove. Sudija mora da da naredbu klinici da da spise na uvid - rekla je Lakićeva.

Odmah posle masakra i taj razgovor je najvažniji i najizvorniji, i govori kakvo je bilo njegovo rasuđivanje u trenutku zločina. 

- Mi smo četiri dana, po nekoliko sati razgovarali sa njim, radili različite testove ličnosti, sve to analizirali i na osnovu svega toga i dokumentacije doneli zaključak kakvo je njegovo rasuđivanje bilo u vreme izvršenja. Pored medicinske dokumentacije naš nalaz se zasniva i na snimcima pregledanim od samog događaja  - zaključila je ona.

Po molbi advokata Ognjena Božovića, koji zastupa porodice ubijene dece, javnost je isključena zbog posebno osetljivih detalja iz veštačenja porodica žrtava.

Na ovom ročištu prisustvovali su roditelji ubijenog Andrije Čikića, Suzana Stanković Čikić i Miloš Čikić, majka ubijene Eme Kobiljski, Nina Kobiljski, kao i otac ubijene Angeline Aćimović, Anđelko Aćimović. Na suđenju je prisustvovala i advokatica porodice Kecmanović, Marina Ivelja, kao i zastupnica škole “Vladislav Ribnikar”. 

Sledeće ročište zakazano je za 11.decembar, a advokat Ognjen Božović izjavio je da veruje da će do kraja godine ovaj proces biti okončan.