25.10.2024.

14:01

Foto: Maša Banđur

Hronika

Anđelko Aćimović za Informer o proširenju optužnice protiv Kecmanovića! Od početka smo ovo očekivali

- Očekivali smo da će optužnica biti proširena. Od početka je bilo jasno da to mora da se desi, jer postoje svi elementi koji potvrđuju da su oni zapostavljali dete zbog čega je i učinio to što je učinio - kazao je Aćimović i dodao:

- Svedočenje ubice je pokazalo da su ga roditelji zapostavili. Da su bili roditelji kakvi su trebali da budu oni bi znali šta njihovo dete radi i čime se bavio noću i da planira ovaj zločin - kazao je Anđelko Aćimović.

Informer

Više javno tužilaštvo je jutros saopštilo da je proširena optužnica protiv Vladimira i Miljane kecmanović roditelja dečaka ubice, a glavni tužilac Nenad Stefanović je pojasnio da je to učinjeno nakon prikupljanja svih relevantnih dokaza u toku krivičnog postupka protiv njih.

Podsetimo Vladimiru se sudi za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, dok je Miljana optužena za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Stefanović je ukazao da postoji opravdana sumnja da su oni u periodu od 30. aprila 2022. godine do 3. maja 2023. godine grubim zanemarivanjem svoje dužnosti vaspitavanja, zapustili svoje maloletno dete, koje je 3. maja 2023. godine upotrebom vatrenog oružja lišilo života radnika obezbeđenja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i devetoro učenika te škole, kao i jer je teško povredilo nastavnicu istorije i još petoro učenika.