26.10.2024.

20:19

Foto: Printskrin:Youtube

Hronika

Smrtonosna klopka na Dorćolu: Izrešetan u BMW-u sa pet rafala iz "magnuma"!

U njega je, dok je sedeo za upravljačem svog "BMV-a", nepoznati napadač ispalio pet hitaca iz pištolja, najverovatnije "magnuma". Posle zločina, ubica je pobegao kroz prolaz između zgrada odakle mu se gubi svaki trag. Sve do danas, 25 godina kasnije...

Kako su posvedočili stanari obližnjih zgrada, ponoćnu tišinu prekinuli su pojedinačni pištoljski hici. Na Radulovića je pucano tek kada se parkirao na omanjem travnjaku ispred zgrade, ne sumnjajući da je uleteo u klasičnu "sačekušu".

Klasična sačekuša

- Ubica je istrčao iz mraka, prišao automobilu s desne strane i pucao kroz bočni suvozačev prozor. Bio je visok oko 180 centimetara, star između 25 i 30 godina, i nosio je na glavi kačket - ispričale su komšije koje su videle delić zločina kroz svoje prozore.

Radulović je bio rođeni Beograđanin, poreklom je iz Crne Gore. Njegovi prijatelji su otkrili da su ga odgajili baba i deda, pošto mu je majka živela u Austriji. Nekoliok godina pre ubistva se, zajedno sa devojkom, doselio u zgradu na Dorćolu, pedesetak metara od mesta gde je ubijen.

U beogradskom podzemlju tvrdilo se tih davnih godina da je Goksi bio dobro poznat policiji. Za njegovo ime se vezivalo nekoliko pucnjava i obračuna u Beogradu, a sumnjalo se i da je pripadao "dorćolcima", jednom od nekadašnjih vodećih prestoničkih klanova.

U njegovom policijskom dosijeu stoji da se bavio razbojništvima, a poslednjih godina i trgovinom narkoticima. Jedno vreme je čak držao i teretanu u Sportskom centru na Tašmajdanu.

Pet ubistava u oktobru

Sačekušu na Dorćolu povezivali su i sa novim udarom na SPO, i to posle atentata na Vuka Draškovića na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. godine, kada su stradala četvorica njegovih najbližih saradnika. Radulović je, svega 23 dana kasnije, postao peta.

Informer

Zvonko Osmajlić, jedna od žrtava sa Ibarske magistrale

U insceniranoj saobraćajnoj nesreći poginuli su tom prilikom Draškovićev šurak Veselin Bošković (49), inače direktor Direkcije za gradsko građevinsko zemljište Beograda, šef obezbeđenja lidera SPO Zvonko Osmajlić (37) i telohranitelji Vučko Rakočević (32) i Dragan Vušurović (33).

Za četvorostruko ubistvo i pokušaj likvidacije Draškovića na Ibarskoj magistrali na po 40 godina osuđeni su šef DB-a Rade Marković, komandant JSO Milorad Ulemek Legija, kao i pripadnici te jedinice Branko Berček i Nenad Ilić, dok je Nenad Bujošević osuđen na 35 godina zatvora, a Duško Maričić i Leonid Milivojević na po 30 godina.

Nekadašnji šef Uprave carina Mihalj Kertes je dobio 18 meseci robije, Dragiša Dinić 10 meseci i Vidan Mijailović šest meseci. Branko Đurić i Milan Radonjić su oslobođeni optužbe.