26.10.2024.

22:20

Foto: Tanjug/AP

Hronika

Šok i tuga u Lajpcigu: Devojčica (13) iz Novog Pazara nožem usmrtila sestru (7)!

Starija sestra je teško povredila mlađu sa više uboda, pa je potom čak pozvala Hitnu pomoć, ali je bilo prekasno. Dete je podleglo teškim povredama!

Ovaj strašan događaj duboko je potresao i nemačku i lokalnu zajednicu u Novom Pazaru. Posebno što se za sada ne zna da li je u pitanju nameran ili slučajan čin.

Nemačka policija je saopštila da je primila hitan poziv u noći između petka i subote, kada je prijavljen slučaj. 

- Još uvek se istražuju sve okolnosti koje su dovele do ovog tragičnog ishoda, a motiv napada nije poznat. Prema prvim informacijama, roditelji su u tom trenutku spavali u susednoj sobi, nesvesni događaja koji se odvijao. Iako je medicinski tim brzo reagovao, mlađa sestra je podlegla povredama u bolnici. Prema našim informacijama, radi se o ubodnim ranama - izjavila je portparolka lajpciške policije za "Bild". 

Devojčica, koja je mlađoj sestri nanela fatalne povrede, trenutno se nalazi u specijalizovanoj ustanovi za maloletnike, dok roditelji i rodbina prolaze kroz izuzetno težak period. Porodica je iz novopazarskog naselja Bukreš, gde su ih svi znali po skladnim odnosima i bliskosti s komšijama.

Vest o ovom događaju izazvala je šok među poznanicima i prijateljima u Novom Pazaru.

- Teško je poverovati da se ovako nešto desilo njima. Deca su uvek delovala kao da su u harmoniji, a roditelji su bili posvećeni i brižni - izjavio je jedan od komšija.

Nemačke vlasti, svesne osetljivosti situacije, apelovale su na javnost i medije da poštuju privatnost porodice tokom ovog teškog perioda. Pružena je i psihološka podrška svim članovima porodice, dok policija nastavlja s istragom kako bi razjasnila sve okolnosti tragedije.