28.10.2024.

10:38

Foto: Sajma D./Dan printscreen

Hronika

"Alija nije ubio ove ugledne duše"! Meštani Sokolca ogorčeni, evo šta su rekli o ubici, spomenuli i policiju (FOTO/VIDEO)

Ovo je reporteru Informera koji boravi u Sokolcu, na severu Crne Gore, rekao Mileta Zejak, komšija Milenke Madžgalja (69) i njenog brata Jovana (60) koje je ubio poznanik Alija Balijagić (65).

Podsetimo, tamošnja  policija i vojska od petka uveče traga za Balijagićem, osuđivanim silovateljem i razbojnikom koji je ubio Milenku i njenog brata Jovana.

Mileta Zejak je rekao da su duže vreme zvali policiju i prijavljivali Balijagića.

- Mi smo ih zvali, dojavljivali im informacije o tom čoveku, ništa nisu preduzeli. Žao mi je tih pobijenih ljudi, to su bile čestite i dobre duše - rekao je Mileta između ostalog.

Meštani Sokoca i Tomaševa kažu da ubica odlično teren i da svi meštani zaključavaju svoje kuće.

- Ja ga se ne plašim, ali nam nije svejedno. Prisustvo policije nas uznemirava. Čujem da mnoge moje komšije zaključavaju vrata svojih kuća, valjda ljudi žive u strahu - kaže za Informer Petar Bulatović.

Podsetimo, Milenka i Jovan Madžgalj ubijeni su 25. oktobra u večernjim satima iz vatrenog oružja. Osumnjičeni Alija Balijagić, koji je počinio dvostruko ubistvo u Sokolcu višestruki je povratnik u izvršenju krivičnih dela zbog čega je godinama bio na izdržavanju kazni.

U pripravnosti je i naša policija, pošto ovaj kraj nije daleko od granice sa Srbijom, a postoji mogućnost da će Ballijagić pokušati da napusti Crnu Goru.