28.10.2024.

16:30

Foto: Informer

Hronika

Šok! Alija više puta prijavljivan policiji da šeta po selu sa puškom! Meštani Sokolca upozoravali na ubicu! (FOTO/VIDEO)

Prema ranijim navodima , prvi poziv policiji evidentiran je tek na dan ubistva, i to u 12 časova. Policija je tada došla na lice mesta, razgovarala sa porodicom Madžgalj i napustila lokaciju, bez naznake o potencijalnoj opasnosti, jer Milanko i Jovana nisu Aliju videli kao pretnju. 


- Alija se porodici predstavio kao rođak, navodeći da traži psa, a tokom boravka jer je bilo vreme ručka jeo je njima - rekao je za Informer jedan od članova porodice.

Oni pretpostavljaju da je tada primetio kako su Milanka i Jovan  razgovaralo sa policijom i posumnjao da su ga prijavili.

- Policija je došla kod porodične kuće i razgovala sa Milankom i Jovanom, oni nisu primetili da je opasan, čak je pitao za neke rođake, izgledao je da je baš neki rođak, znao je sve o njima -kaže bliski rođak ubijenih u selu Sokolac.

Četvrti dan potrage za ubicom ne u toku, čak se sumnja da je pobegao iz Crne Gore,  sve policijske snage su u Bijelom Polju i pretražuju teško pristupačne terene u selu Sokolac i okolini, gde je i mnogo napuštenih kuća.

Podsećamo, tragedija se dogodila u petak večernjim časovima, oko 20:10h.  Alija je najpre pucao u Jovana, nakon čega je Milanka pozvala Hitnu pomoć. Međutim, kada se vratila da pomogne bratu, Alija je tada pucao i u nju, usmrtivši je na licu mesta.

U porodičnoj kući gde se izjavljuje saočešće su najbliži članovi porodice, braća i sestre ubijenih Milanka i Jovana Madžgalj.