28.10.2024.

17:09

Foto: Informer

Hronika

Podignuta optužnica protiv Čumetovog brata i bratanca! Terete se za nelegalnu gradnju, a tužilac traži ove kazne!

Optužni predlog je protiv njih podignut zbog opravdane sumnje da su od 2015. godine do 2020. godine, na teritoriji Surčina, izvršili ukupno pet krivičnih dela građenje bez građevinske dozvole i jedno krivično delo protivpravno zauzimanje zemljišta.

Informer

Brat Ljubiše Buhe mora na sud

- Okrivljenom N. B. se stavlja na teret da je u svojstvu investitora na dve katastarske parcele gradio dva objekta bez građevinske dozvole, što je konstatovano zapisnicima Odeljenja za građevinsku inspekciju, pa je, nakon što je doneto rešenje o obustavi i uklanjanju radova koji je lično primio, okrivljeni nastavio započetu gradnju objekta na jednoj parceli i iznad postojećeg prizemlja dogradio tri sprata. Sa druge strane, okrivljena D.B. se sumnjiči da je u koritu reke Save, u blizini Savskog mosta, protivpravno zauzela tuđe zemljište sa posebnom namenom koje je vlasništvo oštećene Republike Srbije i u svojstvu investitora na tuđem zemljištu gradila objekat bez građevinske dozvole, kao i da je u svojstvu investitora gradila objekat bez građevinske dozvole, pa je nakon donošenja rešenja o obustavi radova nastavila sa izvođenjem građevinskih radova ozidavši i objekat spratnosti PR+3, a što je konstatovano kontrolnim zapisnikom Odeljenja za građevinsku inspekciju“, navodi se u saopštenju Trećeg tužilaštva - navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako dalje navode, okrivljenom N.B. se stavlja na teret da je u svojstvu investitora gradio objekat bez građevinske dozvole spratnosti PR+3+PK, ukupne neto površine 1417,06 m2.

- Javni tužilac je predložio sudu da okrivljene oglasi krivima i da okrivljenom N.B. izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 4 (četiri) meseca i novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00, da okrivljenoj D.B. izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine i 6 (šest) meseci i jedinstvenu novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00, a da okrivljenom N.B. izrekne kaznu zatvora u trajanju od u trajanju od 6 (šest) meseci i novčanu kaznu u iznosu od 1.000.000,00 dinara - stoji u saopštenju.