24.11.2023.

09:42

Foto: Informer

Izbori 2024

Vučić i Dodik na meti opozicionih medija! Krivi su jer ne smatraju da su Srbi genocidan narod!

Informer

 

U tekstu u kom se vidi da je reč o izveštaju koji je objavila poverenica Saveta za ljudska prava Dunja Mijatović, ključna je sledeća rečenica:

- Etnonacionalisti su politički dominantni širom regiona, promovišući govor mržnje i negiranje genocida i drugih zločina protiv čovečnosti - smatra Savet Evrope.

Informer

 

Dakle, poenta je da su Vučić i Dodik mete jer smatraju da se u Srebrenici nije dogodio genocid, za razliku od opozicije u Srbiji koja je nebrojeno puta potvrdila da misli da su Srbi genocidan narod.

Naime, ključni ljudi tajkunske liste "Srbija protiv nasilja" su zapravo oni koji govore da su Srbi počinili genocid u Srebrenici i zahtevaju da naš narod to i prizna!

- Da se suočimo sa prošlošću i sa genocidom koji je počinjen u naše ime - govorila je u Skupštini Srbije Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i nosilac liste "Srbija protiv nasilja".

Tepić od naroda koji je proglasila genocidnim sada traži da glasa za nju, ali u ovoj kampanji ćuti o 2016. godini kada je svoj potpis stavila na Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici i zahtevala da se srpski narod osudi za isti.

Istog mišljenja je i tajkun Dragan Đilas, koji takođe smatra isto što i njegova desna ruka i udarna pesnica Tepić.

Kada je upitan da li su Srbi počinili genocid u Srebrenici rekao je da poštuje odluku Međunarodnog suda pravde.

- Nisam pravnik, ali Međunarodni sud pravde je doneo presudu o tome i mi više nema potrebe o tome da pričamo - rekao je Đilas.

Informer

 

Za njima ne zaostaje ni lažni ekolog Aleksandar Jovanović Ćuta koji otvoreno kaže da je genocida bilo!

- Srebrenica je pitanje koje je takođe vezano za zakon. Ako poštujemo zakon, onda poštujemo i odluke tribunala - rekao je Ćuta koji je 12. na tajkunskoj listi "Srbija protiv nasilja".

Na ovaj način on je vrlo jasno poručio da je genocid u Srebrenici počinjen, a da su za njega odgovorni Srbi od kojih sada traži da ga glasaju ne bi li se dočepao vlasti.

Ovde se niz, nažalost, ne završava. Za nosioca tajkunske liste u Beogradu Dobricu Veselinovića je ovo pitanje definitivno i tu, kako kaže, "nema debate" i "ne može se preispitivti".

- Ja to nazivam genocidom, tako da tu nema sada neke debate je li bilo ili nije. Jeste, bilo je. To ne može biti sakriveno i ne može da bude preispitivano - kazao je.

Da su kandidati tajkunske liste glavni promoteri navodnog genocida u Srebrenici dokaz je i podrška koju dobijaju od strane Emira Suljagića, direktora Memorijalnog centra u Potočarima.

Iz svega navedenog jasno je da opozicija preko svojih medija udara na predsednika Vučića jer se, za razliku od njih, ne dodvorava Zapadu optužujući srpski narod za genocid.