Autor: Informer.rs

28.11.2023.

20:08

Foto: Ata images

Izbori 2024

Ukanalio se za sve pare! Pogledajte kako je Đilas udario na Vučića, a onda su ga brojke poklopile (VIDEO)

Šta više, Đilas je zapravo ukanalio sebe i svoje ljude, budući da su upravo oni dok su bili na vlast doveli Srbiju do bankrota.

Stvarni vođa tajkunske koalicije prvo je zakukao da ljudi u Srbiji „imaju platu 50.000 dinara“, a da je „inflacija duplo veća od proseka u Evropskoj uniji“. Međutim, činjenica je da prosečna plata danas iznosi 735 evra, dok je za vreme bivše vlast bila 331 evro.

Takođe, inflacija danas iznosi 8,5 odsto, dok je u Đilasovo vreme bila 12,2 odsto.

Potom je pokušao da odbrani poštara političara Stefana Mitrovića, koji vozi automobil vredan 18.000 dinara, misleći da su građani zaboravili izlete njega i potpredsednice SSP Marinike Tepić u luksuznim automobilima.

Tako se Tepić svojevremeno pojavila u Valjevu u poršeu koji vredi neverovatnih 155.000 evra, a zajedno sa Đilasom vozila se u “audiju q7” koji vredi čak 100.000 evra.

– I vi ćete da pokazujete svoju garderobu, da sakoi koštaju 4.000-5.000 evra, i vaše supruge – kazao je dalje Đilas, iako je njegov blizak saradnik Miroslav Aleksić, koji je zajedno sa Marinikom nosilac tajkunske liste, uhvaćen kako „merka“ sako poznatog brenda „Boss“ koji spada u jedne od nasjkupljih, a cena ovih sakoa koje Aleksić „probira“ koštaju i do nekoliko desetina hiljada dinara.

– U toj zemlji mi živimo, te ljude je muka naterala na to, ne Dragan Đilas, kakav Dragan Đilas? – rekao je tajkun koji se ponosi time što je zgrnuo 619 miliona evra dok je bio na vlasti.