Autor: Informer.rs

14.12.2023.

18:26

Foto: shutterstock/Informer

Izbori 2024

SPECIJALNA EMISIJA O IZBORIMA 2023. NA INFORMER TV - Narod 17. decembra odlučuje o nastavku napredovanja Srbije! (VIDEO)

Specijalni program za predstojeće izbore 17. decembra možete uživo pratiti na Tv Informer.

Vučić ne priznaje tzv. Kosovo i neće uvesti sankcije Rusiji

Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj navodi da uprkos pritiscima, predsednik Vučić nije priznao tzv. Kosovo i nije uveo sankcije Rusiji, dok opozicija pravi haos od skupštine, a da će sve to narod prepoznati i glasati pravično na izborima.

- Srbija nije uvela sankcije Rusiji i nije priznala tzv. Kosovo i ne želi da se priključi NATO-u, uprkos neviđenim pritiscima, predsednik Vučić nije posustao. Opozicija pravi od skupštine Srbije pravi haos i cirkus i oni nanose štetu narodu, a to narod ne sme da dozvoli i trpi šo će i pokazati na izborima - objasnio je Šešelj.

Informer

Rajko Kapelan i Aleksandar Šešelj

Sa njim se složio i drugi gost specijalne emisije Rajko Kapelan iz Centra za društvenu stabilnost i dodao da je opoziciji jedini cilj da sruše predsednika Aleksandra Vučića i da narod ne sme da dozvoli da Srbija stane.

Dok Vučić gradi i brani Srbiju, opozicija ga napada

Ministar bez portfelja Dejan Milićević ističe da je zahvaljujući Vladi Srbije i predsedniku, naša zemlja zadržala vojnu neutralost, teritorijalni integritet i poštovanje u svetu.

- Vučić je učvrstio veze između Srba iz zemlje, regiona i sveta, a narod zna da treba da izađe na izbore. Zahvaljujući Vladi Srbije i predsedniku, naša zemlja je zadržala vojnu neutralost, teritorijalni integritet i poštovanje u svetu - objasnio je Milićević.

Ovaj deo emisije obavezno pogledajte u videu u nastavku teksta:

Potpredsednica Narodne skupštine Srbije Sandra Božić kaže da narod vidi rezultate aktuelne vlasti, a rezultati su pokazali ogroman napredak Srbije, za razliku od pustoša koji je ostavila prethodna vlast.

- Đilas i bulumenta je ostavila prazne kase, kada smo mi došli na vlast, ostavili su razorenu pustoš iza sebe. Narodu je jasno i vidi rezultate aktuelne vlasti, a rezultati su pokazali oporavak i ogroman napredak Srbije - navela je Božić.

Informer

Bivši predsednik izvršnog veća za KiM Zoran Anđelković govori o tome da dok se predsednik Vučić bori da očuva KiM, opozicija se bori protiv njega.

- Predsednik Aleksandar Vučić vodi diplomatski rat protiv Zapada, a takođe stiče prijateljstva mnogih država koje su povukle priznanje tzv. Kosova. Dok on to radi, opozicija se bori protiv njega i govori o KiM kao da nije deo Srbije - napomenuo je Anđelković. 

Srbi u regionu i dijaspori veruju Aleksandru Vučiću

Analitičar Dejan Miletić smatra da su izbori značajan trenutak za Srbiju i da je jedinstvo Srba sada najbitnije.

- Izbori su značajan trenutak za Srbiju, jer zbog dešavanja u regionu i svetu, narod mora pametno da izabere ko će ga predstavljati, da li oni što su rušili Srbiju ili aktuelna vlast koja je podigla i unapredila našu zemlju, jedinstvo Srba je sada najbitnije - kazao je Miletić.

Vjerica Radeta iz SRS navodi da predsednik Vučić brani nacionalne interese, teritorijalni integritet i podržava Srbe u regionu, dok opozicija želi suprotno i nema nikakav program.

- Drago nam je da vidimo i da srpske interese i naciju brani i aktuelna vlast i predsednik Vučić. Svaki patriota i Srbin zna da KiM mora da bude deo Srbije, da ne smemo da uvedemo sankcije Rusiji i da podržimo Srbe u Republici Srpskoj i Crnoj Gori, a prozapadna opozicija želi suprotno i nemaju nikakav program - objasnila je Radeta.

Informer

Predsednik saveza Srba u Sloveniji Vladimir Kokanović ističe da i Srbima u regionu znači razvoj naše zemlje i vojna neutralnost i da Srbi u dijaspori imaju poverenje u predsednika Vučića.

- Nikada nije bilo bolje u dijaspori i Srbi imaju poverenje u našeg predsednika Aleksandra Vučića. Čak i nama Srbima koji živimo u regionu, veoma znači napredak Srbije i izgradnja naše zemlje i jasno je da je naša zemlja ostala vojno neutralna - rekao je Kokanović.

O svemu ovome saznajte više u videu ispod: