17.12.2023.

14:58

Foto: Printsreen/YouTube

Izbori 2024

Nove laži i kršenje izborne tišine! Šolakovi mediji ne odustaju (FOTO)

Portal "Direktno", tako se oglasio novim tekstom u kojem širi neistine o izbornim neregularnostima. Naime, pomenuti iznosi lažne navode da Srpska napredna stranka dovozi ljude iz Republike Srpske na glasanje u Beograd, i to sve sa zluradom konstatacijom "Ako niste ovo očekivali - onda ste se prevarili". 

Informer

 

Iza širenja ove lažne informacije stoji Janko Veselinović, jedan od lidera koalicija "Srbija protiv nasilja", koji je ovo podelio na svom Tviter (Iks) profilu.

Njihova agenda - puštanje lažnih vesti, netačnih informacija na društvenim mrežama, sve što bi navodno dokazivalo da je izborni proces neregularan - se nastavlja.

U pokušaju stvaranja atmosfere da je izborni proces neregularan učestvuje i portal "Nova.rs" koji je objavio snimak za koji se lažno navodi da predstavlja kupovinu glasova u Batajnici. Iza snimka, baš kao i prvom spomenutom slučaju stoji predstavnik opozicije - Milan Ljutovac, odbornik koalicije “Moramo” u beogradskoj skupštini i predsednik pokreta "Izbor za našu opštinu - Batajnica".

Informer

 

Portal "Nova.rs" otišao je i korak dalje - te u opširnom tekstu širi dezinformacije o nekakvom "haosu u Srbiji" i "bugarskog vozu" i "strahu od opozicije koja može da pomrsi Vučiću konce", pritom svesrdno se pozivajući i deleći fotografije sa pojedinih medija u regionu, koji učestvuju u istom pokušaju - predstaviti izbore u Srbiji kao neregularne.

Informer

 

Pogledajte kako izgledaju danas tekstovi u regionalnim medijima, poznatim po diskutabilnom stavu prema našoj zemlji, a koje je "Nova" rado prenela na svom portalu. 

Sve pljušti od laži o crnim džipovima, napadnutim posmatračima i slično...