Autor: Informer.rs

03.01.2024.

09:36

Foto: printscreen

Izbori 2024

Britanski udar! Vučić na meti Gardijana jer ne da na Srbe i Srbiju!

U redakcijskom komentaru koji je poznati britanski medij objavio na svom portalu, a koji su brže bolje potrčali da prenesu hejterski mediji iz zemlje i regiona, uključujući i niskotiražni tabloid Danas i islamističku Slobodnu Bosnu, navode se ničim dokazane tvrdnje o navodnoj izbornoj krađi na decembarskim izborima.

Floskula za floskulom

U članku pod naslovom "Pogled Gardijana na zaraboljenu Srbiju: Problem za Balkan i za EU" ponavljaju se sumanute tvrdnje o Vučiću kao "autokratskom nacionalisti čiji su politički instinkti skovani u Miloševićevo vreme", a ponavljaju se i mantre o navodnim pokušajima Beograda da "podriva države u regionu".

Informer

 

- Nade da će izgledi za članstvo u EU ubediti vladu Srbije da se pridržava demokratskih normi kod kuće i da se uzdrži od podrivanja susednih država, pokazale su se neosnovanim - navodi se između ostalog u tekstu.

Što se samih izbora tiče, Gardijan ponavlja ničim dokazane teze o "ozbiljnim nepravilnostima uključujući i kupovinu glasova".

Informer

 

Pravi cilj Gardijanovog pamfleta, međutim, otkriva se u onim delovima članka u kojima se predsednik Srbije optužuje za, kako stoji, separatističke težnje Republike Srpske i na severu Kosova.

Sve je, dakle, kristalno jasno - šef države optužen je za sve i svašta i to samo zato što država Srbija vodi računa o Srbima u južnoj pokrajini i u regionu.

"Patološki lažovi"

Podsetimo, predsednik Srbije je u u martu 2022. ocenio da "nema većih lažova od Gardijana". Šef države je tada reagovao na pisanje britanskog medija da je mir na Balkanu ugrožen- 

- Oni su patološki lažovi, ja takve lažove nisam video kao u Gardijanu - rekao je Vučić.