Autor: Informer.rs

01.02.2024.

14:49

Foto: Tanjug/ Ata images

Izbori 2024

Jelena Zarić Kovačević odgovorila Stankoviću: Čudi me da ga nisu upozorili da mogu i da ga tužim zbog lažnih optužbi!

Stanković je, kako su preneli tajkunski mediji, optužio je funkcionerku naprednjaka za navodne malverzacije sa biračkim spiskovima u Nišu, gde će u toku godine biti održani lolakni izbori. 

- Ponašanje opozicionog poslanika iz Niša nam govori jedno - ni malo tokom izbornog procesa nisu evoluirali, radili na sebi i politici koju predstavljaju, već su ostali na niskom, malograđanskom nivou političarenja. Čudi me da pravni tim kojim se toliko hvale nije upoznao kolegu Stankovića da postoji mogućnost da ga tužim za lažne optužbe. Isti pravni tim koji je u izbornom danu obilazio biračka mesta u Nišu i protiv svih pravila se mešao u izborni proces. Umesto što očekuju pravdanje, koje neće dobiti, mogli su da promene nastup i da od omalovažavanja, laganja, izmišljanja, primene nasilja, zastrašivanja - sebi podignu lestvicu i konačno budu profesionalni. Optužbe bez dokaza su još jedna prazna priča koja se plasira samo da bi se urušio rejting Srpske napredne stranke, a ja ne dozvoljavam da se to čini preko mog imena - navela je Zarić Kovačević.

Kako je istakla, opozicija je doživela debakl na izborima, jer su umesto rada i rezultata nudili su laži i ulicu. 

- To su građani kaznili i umesto da poštuju izbornu volju naroda, nastavljaju sa lažima praveći alibi za svoj poraz - navela je ona.

Prema njenim rečima, postavlja se i pitanje kredibiliteta Đorđa Stankovića, s obzirom na to se radi o o čoveku koji je ušao u Narodnu skupštinu kao "Jeremićev", a završio mandat kao "Aleksićev".

- Ako svojima zabija nož u leđa, šta da očekujemo mi iz Srpske napredne stranke, kojima su u startu nacrtali metu na čelu. I takav se brine za naziv lokalne izborne liste i da li će se u njemu naći ime Aleksandra Vučića - pored čije politike, uspeha i rezultata nije prošao. Plaši se pobede na lokalu? Verujem, jer Srpska napredna stranka pobeđuje ubedljivo - navela je ona.