03.02.2024.

08:15

Foto: ATA Images

Izbori 2024

Sad je sve jasno! Mentor Đilasove koalicije iz Nemačke podržava ukidanje dinara na KiM! (FOTO)

– Neki su tukli NATO vojnike do hospitalizacije, drugi jasno stavljaju do znanja da na njihovoj teritoriji važi samo priznata nacionalna valuta. Možda neke ljude to nervira, ali čak i u Nemačkoj plaćamo samo u evrima – ne u dolarima ili funtama, napisao je Rot na društvenoj mreži X.

Inače, predsednik Vučić juče je govorio da su oni koji govore o „pokradenim izborima“ zapravo oni koji lobiraju za nezavisno Kosovo.

On je dodao da je to priča nekoliko ličnih lobista Aljbina Kurtija i njegovog režima koji vode kampanju protiv Srbije.

– Oni će da je nastave i posle priče o izborima i o svemu drugom. Reč je o čisto geopolitičkom pristupu i to možete da i sami sagledate. Ko se zalaže za Taurus rakete u Ukrajini, taj je uvek protiv Srbije i taj će reći da su izbori pokradeni. Ko je za nezavisno Kosovo, uvek će mrzeti Vučića i uvek će hvaliti njegove protivnike – rekao je Vučić.

Predsednik je objasnio da nije moguće pronaći nikoga ko je protiv priznanja nezavisnosti Kosova, protiv proglašavanja srpskog naroda za genocidan narod, a da podržava napade na Srbiju ili na njega.

– Nepogrešivo, svi koji su pristalice Aljbina Kurtija i nezavisnog Kosova, učestvuju u toj kampanji i slovima i brojem niko više – rekao je predsednik Srbije.