15.02.2024.

11:28

Foto: Foto: Zoran Sinko, Beta

Izbori 2024

Biće opet haosa! Veselinović: Blokiraćemo i sednicu Skupštine Beograda!

U ponedeljak je zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda, a opozicija će, prema rečima Veselinovića, iskoristiti sve mehanizme da do nje ne dođe.

- Važno je da se pokaže i kaže da u Beogradu rezultati izbora i konfiguracija te Skupštine ne odgovaraju izbornoj volji građana. Građani su glasali za neku opoziciju i ti mandati su neupitni. Ono što je veće pitanje šta se sa mandatima radi u Skupštini i van Skupštine i kako se ova stvar sa izbornom krađom dovodi do kraja - rekao je Veselinović.

Kako ističe, konstitutivna sednica ne treba da se desi!?!

- Što se tiče koalicije "Srbija protiv nasilja" i Zeleno-levog fronta, ta konstitutivna sednica ne treba da se desi. Ona ne treba da se desi zato što ona predstavlja ukradenu volju građana i mi ćemo iskoristiti sve moguće mehanizme taj dan da se sednica ne desi i da se ta sednica ne konstituiše - navodi Veselinović.

Na pitanje koji su to "mehanizmi" koje opozicija ima na raspolaganju da spreči konstituisanje, Veselinović kaže:

- Imamo dobar plan! Ja ću ga ostaviti za ponedeljak u 10 ujutru. U formalno-pravnom smsilu nemamo mnogo, opozicija je sve mehanizme iskoristila. To znači žalbe, prigovore, pisanje Ustavnom sudu i to je naišlo na zid ćutanja - rekao je Veselinović.

Informer

 

Podsetimo, opozicija je pokušala da blokira i konstitutivnu sednicu republičkog parlamenta. Tada je šef hejtera, tajkun Dragan Đilas psovao kolege u sali i pretio im! Evo kako je izgledalo:

Više o tome čitajte OVDE.