20.02.2024.

12:52

Foto: Beta

Izbori 2024

Pivljanin demantuje opoziciju i halucinira: Odlaganje sednice nije pobeda opozicije, za njih je glasalo milion ljudi?!

Pivljanin je izjavio i da je za opoziciju glasalo milion ljudi, što je notorna neistna.

Pivljanin je prvo prokomentarisao slvlje opozicije i tvrdnje je odlaganje sednice gradskog parlamenta njihova "velika pobeda". Pivljanin ih je demantovao, poručivši da to nije nikakva njihova "pobeda" već, kako je rekao, "bezobrazni manevar vlasti". Ostalo je, međutim, nejasno kako je za "nezavisne" medije odlaganje sednice jedan dan "pobeda" opozicije, dok je drugi dan to "bezobrazan manevar vlasti".

A onda je Ranko Pivljanin mrtav hladan izjavio da je za opoziciju glasalo milion ljudi, iako to nije istina.

- Milion ljudi je glasalo za opoziciju i oni bi voleli da se tamo neko umesto njih oglasi, da njihove probleme rešava i da tu stranu medalje vidimo. Dakle to je još jedan primer uzurpirane političke scene gde ti protagonisti vode svoje bitke i prave svoje kombinacije - konstatovao je Pivljanin. 

Informer

 

S obzirom na to da je Pivljanin u intervjuu pričao o izborima u Beogradu, ova njegova izjava postaje još bizarnija. U celoj Srbiji, prema konačnim rezultatima RIK-a za koaliciju "Srbija protiv nasilja" glasalo je 902.450 hiljada ljudi. Kako je Pivljanin od 902 hiljade glasova došao do milion glasova u Beogradu – samo on zna. Možda je čuo podatak od Miroslava Aleksića, koji je jednom prilikom rekao da je za opoziciju glasalo "milion ljudi, milion i po ljudi, milion ljudi", a istina je da je u celoj Srbiji u ovoj koaliciji glasalo malo više od 900.000 ljudi.