Autor: Informer.rs

27.02.2024.

17:38

Foto: Ata images

Izbori 2024

Izveštaj stavio tačku - izbori bili regularni! I, šta ćemo sad gospodo iz opozicije?!

Kako se navodi u izveštaju u koji je Informer imao uvid, Srbija je implementirala sve prethodne preporuke, pa je jasno da je opozicija sve vreme lagala o izbornim nepravilnostima pokušavajući da unese zabunu u javnosti i debakl pokuša da predstavi kao posledicu navodne i ničim dokazane izborne krađe.

Uz to, prema našim informacijama, ODIHR je nakon ovih izbora dao manje preporuka za popravljanje izbornog procesa nego što je to bio slučaj 2022. godine, što je još jedan u nizu dokaza da su izbori bili regularni, a ceo izborni proces u skladu sa demokratskim standardima.

Informer

Konačnim izveštajem o izborima u Srbiji, ODIHR je praktično potvrdio svoje prvobitne nalaze u kojima je konstatovano da su izbori "ponudili biračima adekvatan izbor između političkih alternativa", da su "slobode izražavanja i okupljanja u kampanji bile poštovane", da "pravni okvir pruža adekvatnu osnovu za sprovođenje demokratskih izbora", kao i da je "administracija efikasno i transparentno sprovela izborne pripreme, uprkos izazovima koje su predstavljali kratki rokovi i istovremeni lokalni izbori".

Sve je dakle, jasno. 

Jedino pitanje koje ostaje da "visi" u vazduhu jeste kako će se srpska opozicija oporaviti od ovakvog izveštaja, odnosno koje medikamente će funkcioneri opozicije morati da konzumiraju.