06.04.2024.

13:35

Foto: Informer

Izbori 2024

Brnabić: Očekujem ubedljivu pobedu na beogradskim izborima!


- Ono što očekujem je da se potvrdi pobeda koju smo odneli na izborima u decembru 2023. godine i da bude još ubedljivija, da pored te matematičke većine imamo potpuni legitimitet tako da se onda brzo formira i gradska vlast, gradska skupština i da nastavimo da radimo - istakla je Brnabić u prostorijama Opštinskog odbora Savski venac.

Kako kaže, Beograd je duže vreme pod privremenom upravom i u stanju privremenog finansiranja, što nije dobro ni za Beograđane, ni za sam grad, ni za čitavu Srbiju.

Učesnicima izbornog procesa poželela je fer kampanju, po mogućnosti bez nečeg negativnog.

- Mi izlazimo sa jasnim programom, vizijom, velikim brojem projekata. Najpre metro, onda i Ekspo koji treba da organizujemo 2027. godine u Beogradu, da okupimo čitav svet u Beogradu, ali da Beograd bude praktično samo vrata za čitavu Srbiju. Da 2027. godine Srbiju predstavimo čitavom svetu kao jednu pobedničku, uspešnu državu. Tu su i projekti kao što je Prokop, nova autobuska stanica, linijski park, Ložionica kao novi kulturni i kreativni centar Beograda i mnogi drugi projekti - rekla je ona.

Brnabić je navela da će u koaliciji sa SNS biti i SPS, Jedinstvena Srbija, Savez Vojvođanskih Mađara, Srpska stranka Zavetnici, Srpska radikalna stranka, SDPS-a Rasima Ljajića, PUPS, Pokret socijalista Aleksandra Vulina, SNP Nenada Popovića, Zeleni Srbije Ivana Karića, Udruženje građana Porodični alarm, Andrija Mladenović sa njegovom samostalnom strankom i drugi.