18.04.2024.

10:22

Foto: Masha Bandjur

Izbori 2024

Loše vođena politika i potpuno odsustvo odgovornosti! Božić zagrmela: Nisu opoziciji problem izborni uslovi, već saznanje o padu rejtinga!

Ovo je poručila potpredsednica Skupštine Sandra Božić, upitana da prokomentariše potez Đilasove prve saradnice, Marinike Tepić, koja je pred mnogo svedoka izjavila da "predlog od 1. aprila da opoziciji odgovara da se drugog juna održe spojeni svi izbori u opštinama u Srbiji više nije na stolu".

Njenu izjavu čuli su i predstavnici civilnog društva iz udruženja CRTA, CESID i Transparenstnost Srbija, kao i barem još 30 ljudi prisutnih u sali.

- Opozicija je u potpunosti svesna izbornog debakla na izborima 2. juna, koje su, podsetiću vas, sami tražili. Pa potom tražili da se ponove 28. aprila, da bismo došli do novih izbora 2. juna koje sad traže u decembru. Ali ne samo te, već traže da se ponište i oni lokalni koji su u decembru završeni, i da se održe ponovo. Nisu ovde problem izborni uslovi, već saznanje o padu rejtinga i nastavak besramnog pravdanja loše vođene politike i  potpunog odsustva odgovornosti i brige za građane Beograda i Srbije -  rekla je Božić i dodala: 

- Podsetiću vas da je grad Beograd pod privremenom upravom i svako odlaganje završetka izbornog ciklusa može koštati građane normalnog funkcionisanja glavnog grada. Ali kao i uvek Đilasova opozicija ne mari za potrebe građana, već isključivo za svoje. Vladajuća većina je prihvatila sve zahteve opozicije i krenula ozbiljno da radi na implementaciji preporuka ODIHR-a. I to će činiti inkluzivno,  u saradnji sa zainteresovanim predstavnicima civilnog društva sa ili bez uučešća opozicije. Jer njih preporuke ODIHR-a ne zanimaju. Jedan jedini uslov koji ne prihvatamo je rušenje ustavnog poretka Republike Srbije i naših zakona i izborni proces za izbore 2. juna odvija se po zakonskim normama - zaključila je Božić.