26.04.2024.

12:53

Foto: ATA Images

Izbori 2024

Totalna šizofrenija! Đilas: Bojkotujem izbore u Beogradu, ali ne zovem građane na bojkot!

Đilas je u intervjuu za tajnunski list "Nova" izjavio da ostaje pri stavu da bojkotuje izbore u Beogradu, ali da neće pozivati građane da ne izađu na birališta.

- Nikoga nećemo pozivati građane da bojkotuju izbore. Smatram da je na svakom čoveku koji se zalaže da pobedimo ovo zlo da sam donese odluku šta je korisnije za ispunjenje tog cilja, izlazak na dokazano neregularne unapred pokradene izbore ili neizlazak uz nastavak borbe za promenu izbornih uslova - rekao je Đilas, uprkos tome što nema nijedan dokaz za svoje tvrdnje.

Đilas je priznao da je doživeo veliki politički udarac zbog odluke dela njegovih dojučerašnjih saradnika da izađu na izbore 2. juna.

- Naravno da je promena stava nekih partnera trenutno loše uticala na naše odnose, ali ne mislim da će nas to sprečiti da u budućnosti sarađujemo u borbi protiv organizovane kriminalne grupe koja je zarobila Srbiju. Šta više, smatram to našom obavezom - naglašava on.

A kako će braniti stav da izborni uslovi ne valjaju u Beogradu, a valjaju u drugim gradovima i opštinama, Đilas nije uspeo da objasni. Verovatno i ne može.