11.05.2024.

09:35

Foto: Tanjug

Izbori 2024

Ne možete više reći da ima fantomskih glasača! Brnabić: Podržali smo zahtev i predlog opozicije!

- Blago je reći da nismo oduševljeni tim izmenama , smatramo da su neodgovorne, neozbiljne ali smo imali u vidu viši cilj, a to je unutrašnja stabilnost, dijalog sa opozicijom, na kraju krajeva da ne dovedemo građane u situaciju da trećeg juna, kada izgube, ako izgbube, a verujem da će građani glasati za nacionalne ciljeve. Imamo kampanju koja je malo vidljiva, nisko intenziteta u javnosti, visokog intenziteta na terenu. Zbog različitih nacionalnih pitanja ne možemo dovoljno da se posvetimo kampanji i to jeste naš hendikep - istakla je Brnabić.

Kako je navela, do 2027. godine očekuje se značajan skok plata, ali i penzija. 

- Potrebna je mobilizacija, da objasnimo ljudima, da im kažemo da nam je jasno da nismo do svakog stigli, da imamo još mnogo toga da uradimo za brojne porodice u Beogradu, u drugim lokalnim samoupravama, da predstavimo šta ćemo uraditi do 2027., da bi došli do cilja posečne plate 1.400 evra, da minimalac bude 650 evra, da penzije budu 650 evra, da završimo sve infrastrukturne projekte, to dovodi do boljeg kvaliteta života i rasta - rekla je Ana Brnabić.

Potom se osvrnula i na izmene zakona. 

- Podržali smo zahtev i predlog zahteva, ne možete više reći da ima fantomskih glasača, da je bilo naseljavanja. Da smo bilo šta radili što nije u skladu sa zakonom, mi bi rekli da ovaj zakon nije u redu. Bez problema smo rekli u redu, hoćete 12 meseci - zaključila je ona.