21.05.2024.

07:27

Foto: Public

Izbori 2024

GIK: Danas počinje štampanje glasačkih listića, ukupan broj glasača 1.602.112

Glasački listići biće štampani na A4 formatu, na papiru plave boje, zaštićenim vodenim žigom po celoj površini, navodi se u saopštenju  Sekretarijata za informisanje grada Beograda.

Lukić je naglasio da će biti odštampano 1.602.112 glasačkih listića, što odgovara ukupnom broju birača u Beogradu na dan 17. maj 2024. godine.

On je na sednici GIK, održanoj u ponedeljak, rekao da su svi članovi tog tela, strani i domaći posmatrači, kao mediji pozvani da prisustvuju početku štampanja listića u štampariji Službenog glasnika (Lazarevački drum 13-15), i naglasio da su obavešteni i podnosioci izbornih lista da pošalju svoje predstavnike.

Kako se navodi GIK je prethodno donela Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Beogradu, Odluku o obliku i broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i Odluku o sadržaju i izgledu glasačkog listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda raspisanim za 2. jun 2024. godine.

Gik je u nastavku sednice odbacio Prigovor birača Branka Stefanovića iz Beograda, podnet 20. maja 2024. godine, protiv Odluke o objavljivanju ukupnog broja birača u gradu Beogradu, jer je podnet od neovlašćenog lica, dodaje se u saopštenju.

Prethodno su usvojeni zapisnici sa 15. i 16. sednice Gradske izborne komisije.

Lokalni izbori u Beogradu održaće se 2. juna,  na njima će građani birati između 14 izbornih lista.