28.05.2024.

18:20

Foto: printskrin

Izbori 2024

Jedan Beograd pobeđuje gradove iz Evrope, Amerike, Azije! Gradonačelnik Ljubljane: Garantujem da će Ekspo 2027 biti najbolji

- Danas sam sa porodicom ovde u Beogradu, bio sam na konvenciji u Kragujevcu, bila je izuzetna pobeda, a u nedelju ću tu pobedu s vama proslaviti. Sretno u nedelju! Beograd i Ljubljana su pobratimljeni gradovi, na to sam posebno ponosan pošto smo bili drugi grad koji je to sa Beogradom napravio - rekao je Janković.

On je rekao da je posebno ponosan što je Beograd dobio organizovanje Međunarodne izložbe EXPO 20207.

- To je Beograd sutra, Srbija sutra. To je nešto neverovatno, kako jedan grad, jedan Beograd, pobeđuje gradove iz Evrope, iz Amerike, iz Azije - rekao je on.

Janković je dodao da želi da u sledećem mandatu gradonačelnik Beograda na tom polju sarađuje sa vladom, sa predsednikom vlade i predsednikom države.

- Biće potrebno mnogo truda i rada, ali vam garantujem, pošto sam bio na nekoliko EXPO, da će u Beogradu EXPO biti najbolji. Zato što znate da radite. Vi znate da je za mene Ljubljana najlepši grad na svetu, ali Beograd kako je krenuo ovom brzinom, uz EXPO, biće u istom rangu kao i Ljubljana. Srećno Beogradu i srećno Srbiji - poručio je gradonačelnik Ljubljane.