Autor: Informer.rs

30.05.2024.

10:34

Foto: printscreen

Izbori 2024

SKANDAL! Em neznalica, em cenzor! Manojlović crta metu na čelu novinarima koji mu nisu po volji! (VIDEO)

Manojlović, koji je u žižu javnosti dospeo nakon neviđenog blama na RTS, o čemu je Informer već pisao, sada je krenuo u otvoren lov protiv medija koji mu nisu po volji.

Manojlović je, naime, kako su brže bolje potrčali da objave tajkunski mediji, Informer, Alo, Politiku, Srpski telegraf, televizije Hepi i Pink označio kao "ispostave BIA" i zapretio gašenjem medija ako kojim nespretnim slučajem okolnosti dođe na vlast u Beogradu. 

- Prva mera nakon 2. juna biće ukidanje tabloida, finansiranje tabloida Alo, Informer, Politika online iz gradskog budžeta - doslovce je izgovorio Manojlović otkrivajući da su parole o slobodnom novinarstu, o kojima deklarativno bruji na sav glas, samo prazne reči.

Povod za Manojlovićevo autovanje je izvštavanje medija o napadu tajkunskog novinara Vuka Cvijića na izvršnog direktora Srpskog telegrafa Milana Lađevića.

Informer

 

Upravo zbog izveštavanja o ovoj temi, mediji koji nisu po volji Manojloviću našli su se na njegovoj "crnoj listi".

Podsetimo, Lađević je gostujući na Informer TV objasnio kako se sve odigralo.

- Gospodin Vuk Cvijić je odmah zvao Verana Matića i Šolakove medije, N1 i ostale. Stigli su na lice mesta jako brzo, za 7 minuta. Mi smo otišli u policiju da prijavimo, dali smo izjavu. Kad smo se vratili do restorana, gde su i dalje sedeli Cvijić, Kesić i još neki. Pitao sam ih da li će zatražiti izjavu od druge strane, pošto se pozivate da ste profesionalni mediji, ili ćete samo da saslušate jednog čoveka. Tu je došlo do manje rasprave i ja sam se vratio za sto. Žo mi je što pojedine političke strane gledaju da na svakoj situaciji ućare neki poen. Ovo nije napad na novinara, ovo je verbalni sukob dvojice kolega. Pojedine političke stranke su reagovale, davale izjave posle 10-15 minuta od njegove izjave. Znate, morate da čujete drugu stranu da biste doneli sud. To samo govori o jednoj stvari - tu grupu medija i političara sad zanima samo kako će proći na izborima i onda petljaju. Ovo je moj lični sukob sa Vukom Cvijićem. Mi se poznajemo od ranije, ja sam mu bio i urednik. Ja se nadam da će ovaj slučaj da se okonča brzo - rekao je Lađević.