Autor: Informer.rs

01.06.2024.

09:16

Foto: Ata images

Izbori 2024

ŠKOLSKI PRIMER KRŠENJA IZBORNE TIŠINE! Tajkunski "Danas" brutalno zaobilazi zakon: Ima li koga da se oglasi i zašto nema?!

Baš kao i prvog dana kada je počela izborna tišina, o čemu je Informer već pisao, niskotiražni tabloid "Danas" u štampanom izdanju nastavlja brutalno da krši izborna pravila.

Kao glavna najava u dvobroju za subotu i nedelju objavljena je karikatura Predraga Koraksića Koraksa, koja je školski primer onoga što u izbornoj tišini ne bi smelo da se radi.

Informer

Na perfidan način karikatura poručuje da će na lokalnim izborima 2024. godine glasati i mrtvi, što je mantra koju hejteri ponavljaju iz jednog izbornog ciklusa u drugi.

Pri tom, baš kao što je bio slučaj tokom kampanje, hejterski mediji iz regiona brže bolje potrče da prenesu "Danas", pa tako islamistička "Slobodna Bosna" Koraksovu karikaturu prenosi u naslov: "Koraksov kutak: Jedna "prigodna sličica" pred sutrašnje izbore u Srbiji, sa Vučićem kao glavnim junakom...".

Informer

Podsetimo, "Danas" je prekršio izbornu tišinu i u petak, o čemu opširnije možete čitati u posebnoj vesti.

Inače, ovim povodom nije se oglasilo niti jedno strukovno udruženje, Savet za štampu ćuti kao zaliven...

A možete samo zamisliti šta bi se desilo da Informer krši izbornu tišinu... Javila bi se i ala i vrana, tražili bi da nas zabrane, ugase...

Da je hejterima izgleda sve dozvoljeno, svedoči i to što je Danas svesno i sa umišljajem kršio izbornu tišinu i pred decembarske izbore prošle godine.

Više o tome možete čitati u posebnim vestima ovde, ovde i ovde.