02.06.2024.

22:39

Foto: Informer

Izbori 2024

PRESEK! Prebrojano 72% listića! CESID saopštio najnovije rezultate

Na drugom mestu je lista "Kreni promeni" sa 17,5 odsto glasova, dok je treće mesto, prema procenama, zauzela lista "Biramo Beograd" sa 12,5 procenata.

Četvrto mesto zauzela je lista "Mi snaga naroda" sa 8,1 procenata, a u prestonički parlament ući će i Ruska stranka sa 1,2 odsto. Ostale liste, prema procenama, nisu osvojile dovoljan broj glasova za prelazak cenzusa.

U Novom Sadu na osnovu 85,3 odsto uzorka, najviše glasova osvojila je lista "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" - 53,1 odsto, na drugom mestu je lista "Udruženi za slobodan Novi Sad" sa 24 odsto glasova, dok se na trećem mestu nalazi lista "Kreni promeni" koja je dobila 9,7 odsto glasova.

Na četvrtom mestu je lista "Heroji" sa 3,8 odsto, a lista Saveza vojvođanskih Mađara sa 1,2 odsto glasova. U Nišu je lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra", osvojila 44,7 odsto glasova, Grupa građana "Dr Dragan Milić 24,5, "Biramo Niš - Đorđe Stanković" 15.7, "Ujedinjeni-Nada za Niš-Miodrag Stanković-Nova demokratska stranka Srbije-Niš,Moj grad-Narodna stranka-Socijaldemokratska" četiri odsto, a "Dr Savo Manojlović - i ja sam Niš - Kreni - promeni", četiri odsto glasova. Ruska stranka - Rusija i Niš u srcu! - Tihomir Perić osvojila je 1,3 odsto glasova i jedno mesto u niškoj gradskoj skupštini.