02.06.2024.

22:51

Foto: Tanjug

Izbori 2024

Čestitam Srpskoj naprednoj stranci! Nestorović: U Beogradu smo osvojili oko 9 odsto!

On je rekao da to znači da će njegov pokret u Beogradu imati devet ili 10 odbornika.

- Svuda gde smo učestvovali u Srbiji prešli smo cenzus. Ostvarili smo jako veliki uspeh, za nekoga ko je pre šest meseci bio nepostojeća organizacija - rekao je Nestorović.

On je istakao da je izlaznost na današnjim izborima bila niska, ocenjujući da veliki deo građana ''više nije zainteresovan'' za izbore.

Naglasio je da su rezultati takvi da njegov pokret ne mora ni sa kim da pregovara i ''može da krene svojim putem'.

Ocenio je i da pokret ''Mi snaga naroda'' može u narednom periodu da bude ''most stabilnosti'' u Srbiji.

- Cilj nam je bio da pređemo iznad cenzusa, da imamo neprekidan rast koji se ogleda u više odbornika i razvoj pokreta, što je i ostvareno - rekao je Nestorović i zahvalio onima koji su glasali za pokret.

Naveo je da je rezultat koji je ostvario njegov pokret "antastičan".

- U sledećem periodu pokušaćemo da opravdamo poverenje građana i još malo porastemo - rekao je Nestorović i naveo da će kandidat pokreta Borislav Antonijević postati okosnica tima.

Naveo je da su budući ciljevi pokreta da 'do 2026. postane jedna od najjačih političkih snaga u Srbiji i da tada "preuzme vlast''.

- Nećemo ni sa kim ići u koaliciju, ostajemo pri stavu iz decembra prošle godine. Možemo da vidimo ko će nas podržati, i da tako formiramo manjinsku vlast - rekao je Nestorović, dodajući da će pokret ''Mi snaga naroda'' uvek izlaziti na izbore, ''jer tako treba''.

Ocenio je da je deo opozicije koji je bojkotovao izbore "izdao svoje birače bojkotom".