Autor: Informer.rs

05.06.2024.

12:38

Foto: Ata images

Izbori 2024

Raskrinkan spin vođe Proglasa! Majić prosipa pamet o kol centrima - ubrzo vraćen na fabrička podešavanja!

Da bi potkrepio svoj spin o ovoj temi, koji ona brže bolje prenose tajkunski mediji, Majić je citirao član zakona iz koga neko magao zaključiti da kol centri ne smeju da postoje, što je notorna neistina.

- I kada vas lažu i kada vas ubeđuju da je istina laž važno je da znate kako stvari zaista stoje. Kol centri i ostale orvelovštine samo su fabrike nezakonitog postupanja. O dostavljanju spiskova, plačanju glasova i ucenama da i ne govorimo. U pitanju su čista krivična dela - napisao je Majić, ali su mu pojedni tviteraši odgovorili znatno jačim argumentima.

- Nije tačno to što Majić piše. Nema ničega nezakonitog u kol centru. Pozivanje da se iskoristi glasačko pravo je promocija demokratije. Da li se to radi telefonom ili putem medija ili lično je tehnička stvar, suština je promocija demokratije i prava na izbor. Zakonito je da bilo ko bilo koga pita da li je glasao. Nezakonito je da ga pitaš zašto nije glasao, da mu pretiš ako ne glasa, da ga primoravaš, da ga sprečavaš, da ga pitaš za koga je glasao. Takođe Majića demantuje sudska praksa, jer od 1991. do danas ne postoji jedna jedina presuda da je neko krivično odgovarao zato što je kupovao glasove ili ucenjivao nekoga da mora da glasa - naveo je jedan od korisnika popularne društvene mreže.

Uz to, sudija Majić je gostujući na tajkunskoj N1 televiziji govorio o borbi protiv režima, odnosno otvoreno se deklarisao kao opozicionar, što je nespojivo sa funkcijom koju Majić i dalje obavlja. Na to je ukazao marketinški stručnjak Nebojša Krstić na platformi Iks.

Informer

 

Ovde se postavlja pitanje kako može aktivni sudija da "igra šah" s vlašću, odnosno, da učestvuje u političkoj borbi i u stranačkoj utakmici.

- Pošto sudija Majić voli da citira zakone, zamolio bih ga da ponovo pročita Zakon o sudijama i da nađe deo u kome se sudijama zabranjuje politički angažman. Ovakvo ponašanje nedostojno je sudijske funkcije - naveo je Krstić.