06.06.2024.

10:48

Foto: Pedja Milosavljević

Izbori 2024

Glišić o ubedljivoj pobedi: Srpska napredna stranka ostvarila apsolutni trijumf na izborima 2. juna

Glišić je rekao da je, na osnovu glasova u svakoj od 90 jedinica lokalne samouprave, nedvosmisleno pokazano da građani apsolutno podržavaju ono što radi državno rukovodstvo i da daju podršku ljudima koji se nalaze u timu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako za predsednike opština, tako i za gradonačelnike i odbornike. Dodao je da je lista "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" ostvarila pobedu u 14 gradova.

- U 12 gradova pobeda je apsolutna, u dva grada nedostaje po jedan mandat za formiranje većine, ali ćemo je imati ulaskom u koaliciju sa drugim listama - rekao je Glišić za TV Happy.

Kada je reč o gradskim opštinama, Glišić kaže da je lista "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" od 23 pobedila u 21, dok je u dve bila drugoplasirana. Dodao je da će na Vračaru većina biti oformljena sa koalicionim partnerima, ali da će lista okupljena oko SNS svuda, i tamo gde ima apsolutnu većinu, pozvati sve liste koje su prešle cenzus na razgovor.

- Na njima je da odluče da li žele da rade u interesu građana, da li žele da budu populisti, ili poput Save Manojlovića ili ostalih demagoga širom Srbije, da mlate praznu slamu, da pozivaju na nasilje - rekao je Glišić.

Govoreći o samim izborima, istakao je da je "sve bilo čisto" i da priče o izbornoj krađi ne odgovaraju realnosti. Sumirajući izborne rezultate, Glišić je rekao da nikada nisu apsolutno zadovoljni, ali da su zahvalni ljudima za podršku posle toliko posle toliko godina suočavanja sa svim problemima i potrebama građana.