12.06.2024.

15:03

Foto: Fotoilustracija/Tanjug/Informer

Izbori 2024

(FOTO) RASKRINKANE OPOZICIONE LAŽI! Ovo su jasni i neoborivi dokazi: Izborne krađe u Nišu nije bilo!

Za "krađu izbora" za koju tvrde da se dogodila u Nišu nemaju nijednog jedinog dokaza. Ipak, postoje jasni i nedvosmisleni dokazi da izborne krađe, kako u Nišu tako ni na ostalim biračkim mestima širom Srbije na lokalnim izborima 2. juna, nije bilo! 

U nastavku pogledajte jasne fotografije koje dokazuju da nikakve krađe niti prekrajanja izbornih rezultata nije bilo! 

Na slikama je Osnovna škola Dušan Radović u Nišu, izborno mesto 10. 

Jedan od dokaza je i službena beleška u kojoj se navodi sledeće: 

Kao predsednik biračkog odbora na biračkom mestu 10 Gradska opština Medi?ana, tvrdim da nije bilo nikakvih nepravilnosti u popunjavanju zapisnika o radu biračkog obora za izbore za odbornike Skupštine Grada Niša, održanim 2.6.2024. godine.

U zapisniku o radu biračkog odbora sam u 20,06 časova, upisao broj birača koji su izašli na izbore, i o tome obavestio Gradsku izbornu komisizu Niš. Prilikom prebrjojavanja glasova koa je dobila pojedinačno svaka izborna lista utvrdili smo da je broj glasova koje je dobila svaka izborna lista i broj nevaženih glasačih listića u zbiru jednak broju birača koji su izašli na izbore, odnosno 854.

Imajući u vidu da nije bilo nikakvih odstupanja u broju glasova ni u jednom trenutku nije vršena ispravka zapisnika što potvrđuje i kontrolni formular koji smo prethodno popunili.
Iz kontrolnog formulara se takođe vidi da je na biračkom mestu 10 Mediana Ruska stranka osvoila 6 glasova koliko je evidentirano i u zapisniku o radu biračkog odbora.

Drugi primerak zapisnika je uredno objavljen na ulaznim vratima biračkog mesta.
 
U Nišu, 7.6.20224.

Predsednik biračkog odbora,
Ivica Stojanović

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je uživo u program Informer televizije da će opozicija tražiti poništenje izbora upravo na izbornom mestu 10 i biračkom mestu 28. 

- Oni će tražiti poništenje izbora na izbornim mestima 10 i 28 sa tvrdnjom da su menjani izborni listići. Imamo dokaze da je kontrolni listić sa ovih izbornih meste identičan sa onim koji je zavela Gradska izborna komisija - dodao je Vučićević i istakao da je 29 stranih posmatrača obišlo biračka mesta u Nišu i konstatovali da je glasanje prošlo pošteno.