12.06.2024.

14:42

Foto: Pedja Milosavljević

Izbori 2024

Đorđe Stanković krši zakon! Jovanov: Lik koji je krao toalet papir vrši brutalan pritisak na sudije kako bi isposlovao odluku u korist svoje izborne liste!

- "In this situation", od strane svih onih koji su se u svakoj mogućoj prilici oglašavali o svemu i svačemu, imamo potpuno ignorisanje činjenice da lik koji je krao toalet papir iz skupštinskog toaleta, vrši brutalan pritisak na sudije Višeg suda u Nišu, kako bi isposlovao odluku u korist svoje izborne liste - napisao je Jovanov i objavio fotografiju člana 8 Zakona o uređenju sudovau kojoj se navodi: 

Radi očuvanja autoriteta i nepristrasnosti suda zabranjen je neprimereni uticaj na sudiju u vršenju sudijske funkcije, naročito svaki oblik pretnje i prinude prema sudiji, korišćenje javnog položaja, medija i javnog istupanja, kojima se utiče na tok i ishod sudskog postupka. Zabranjen je i svaki drugi neprimereni uticaj na sud, kao i pritisak na učesnika u sudskom postupku.

Pod neprimerenim uticajem iz stava 1. ovog člana ne može se smatrati korišćenje zakonom propisanih prava učesnika u sudskom postupku, izveštavanje o radu suda i komentarisanje sudskih postupaka koji su u toku ili sudskih odluka, u skladu sa propisima koji uređuju javno informisanje, kao ni stručno analiziranje sudskih postupaka i sudskih odluka.

Podsetimo, Đorđe Stanković, lider "Guz koalicije", kradljivac toalet papira iz Skupštine Srbije, po instrukcijama iz jedne Zapadne ambasade žestoko je zapretio sudijama Višeg suda u Nišu da prekroje izbornu volju građana i obore izborne rezultate u tom gradu na jugu Srbije!

Ovo frapantne podatke objavio je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević uključujući se uživo u program Informer televizije.

- Na 197 biračkih mesta nije bilo nikakvog prigovora, ni od strane CIA doktora Milića, ni od strane ovih iz "Biram borbu". Nema ni jedan jedini dokaz da je ukraden i jedan jedini glas, a na njihovim televizijama, medijma i portalima uveliko ide propaganda da su izbori pokradeni - naveo je Vučićević.

On je pozvao sudije Višeg suda u Nišu da se oglase i javno ispričaju sa kakvim se pritiscima suočavaju.

- Oni će tražiti poništenje izbora na izbornim mestima 10 i 28 sa tvrdnjom da su menjani izborni listići. Imamo dokaze da je kontrolni listić sa ovih izbornih meste identičan sa onim koji je zavela Gradska izborna komisija - dodao je Vučićević i istakao da je 29 stranih posmatrača obišlo biračka mesta u Nišu i konstatovali da je glasanje prošlo pošteno.

Kompletno obraćanje Vučićevića pogledajte u snimku.