12.06.2024.

18:47

Foto: Informer

Izbori 2024

Izbornu volju građana nećete promeniti! SNS Niš odgovorio opoziciji: Zarad istine, ovo su zapisnici objavljeni na biračkom mestu (FOTO)

Saopštenje SNS Niš prenosimo u celosti:

- Mi u Srpskoj naprednoj stranci sa rezignacijom smo primili vest da predstavnici opozicije u Nišu ne prezaju ni od poimeničnog pominjanja nosilaca pravosudnih funkcija koji će odlučivati o žalbama na odluke Gradske izborne komisije, što je vrsta najbrutalnijeg pritiska na pravosudne organe.

Pominjanje imena predsednika Višeg suda u Nišu u kontekstu političke podobnosti, kod Nišlija budi sećanje na nekadašnji reizbor sudija, kada su opštinski i gradski odbori Demokratske stranke odlučivali ko može, a ko ne može biti sudija.

Svoj odnos prema pravosuđu, Srpska napredna stranka je pokazala januara 2022. godine, usvajanjem ustavnih amandmana kojima smo trajno izmestili izbor sudija iz Narodne skupštine ka nezavisnim institucijama u kojima odlučju predstavnici struke i tako stvorili mehanizam da ni jednoj sadašnjoj ili budućoj vlasti ne padne na pamet da smenjuje, preslišava, kažnjava i daje instrukcije sudijama i tužiocima.

Nišlijama je jasno da su jedini verodostojni zapisnici sa biračkih mesta na koje je opozicija imala primedbe u Opštini Medijana oni koji su postavljeni na sajt Republičke izborne komisije i javno istaknuti i dostupni na tim biračkim mestima. Ove zapisnike su su potpisali predstavnici svih stranaka i grupa građana koje su učestvovale na izborima, pa nikakva priča o njihovom naknadnom menjanju predstavnicima opozicije neće pomoću u prekrajanju izborne volje.

Zarad istine i informisanosti građana, u prilogu objavljujemo fotografije zapisnika istaknutih na biračkom mestu koji su istovetni sa onima sa sajta RIK-a.