17.06.2024.

11:33

Foto: Tanjug/informer

Izbori 2024

Napušta tajkuna! Jovanović: Pitanje saradnje s ostatkom opozicije me više ne zanima!

- Sve što je imalo da se kaže je trebalo reći pre 2. juna i ja sam to učinio prilično jasno i glasno. Sada je 2. jun iza nas i ta stvar je za mene završena. Šteta je napravljena, i to poprilična. Nisam siguran da su pobornici učešća u ovakvoj farsi uopšte svesni posledica njihovog delovanja ali tu smo, gde smo. Idemo dalje. Što se tiče komunikacije sa strankama koje sebi nisu dozvolile da učestvuju u ovoj beogradskoj lakrdiji, ona je smanjena jer je naprosto jedan ciklus završen i sada treba dobro promisliti kako dalje - rekao je Jovanović.

Na pitanje da li je tačno da je odbio da potpiše zajednički dokument o unapređenju izbornih uslova koji su predložili SSP, SRCE i Zajedno, odnosno Đilas, Ponoš i Zelenović, Jovanović je odgovorio potvrdno.

- Nisam ni razgovarao sa kolegama iz opozicije o tom dokumentu. Tačno je samo da sam rekao da sada nema potrebe za žurbom. Ponavljam, jedno poglavlje je zatvoreno. Treba pustiti da se sve svari, da se stvari slegnu i da se promisli o tome kako se dalje, i na koji način, može nastaviti borba - kazao je Jovanović.