Autor: Informer.rs

27.06.2023.

16:10

Foto: Shutterstock

Magazin

ORIGINALNE IDEJE ZA UREĐENJE BAŠTE Napravite posude za cveće od raznih materijala

Zanimljive i kreativne posude možete sami da napravite koristeći neke predmete koje već imate, poput plastičnih flaša ili starih vaza. Ili, reciklirajte stare automobilske gume i napravite od njih saksije za cveće.

Baštu možete učiniti posebnom ako u nju unesete malo svog rada. Obične posude mogu izgledati pomalo dosadno, a postoji puno ideja kako od svoje bašte napraviti originalnu oazu.

Informer

Posude za cveće od metalnih kutjia 

Dajemo vam nekoliko ideja šta možete da napravite:

Posude za cveće od starih guma

Reciklirajte stare automobilske gume i napravite saksije za cveće od njih.

Evo kako: Prvo izbušite nekoliko rupa za drenažu, jer ako se voda od kiše ili zalivanja zaglavi u gumi, koren biljke bi mogao da istrune.
Zatim dobro operite gumu i osušite je.
Sledeći korak je slikanje. U prodavnici tražite boju koja je prikladna za gumu i prilagodljiva spoljnim uslovima.
Postavite zemlju i posadite biljke.

Posude za cveće od buradi

Saksije za cveće se najlakše prave od starih buradi. Lagano ih obrusite brusnim papirom. Zatim ih obojite lakom za spoljašnju upotrebu ili uljem za drvo i posadite cveće.

Informer

Posuda za cveće

Saksije za cveće od plastičnih flaša

Umesto bacanja plastičnih flaša, postoji mnogo bolje i ekološki prihvatljivije rešenje. Od njih možete napraviti neobične, ali lepe saksije za cveće ili različite kreativne vaze.

Informer

Saksije za cveće od metalnih kutija

Ako u kući imate staru metalnu kutiju koja više nije korisna, koristite je za sadnju cveća. Izgledaće veoma zanimljivo i jedinstveno. U zavisnosti od cveća ili biljaka koje sadite, izbušite nekoliko rupa na dnu kutije da biste ispustili višak vode.