02.07.2023.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Kreirajte savršeni kutak za mališane: Tapete idealne za dečiju sobu

Iako dečija soba treba da bude vesela i u živim bojama, veoma je važno da se ne pretera sa previše boja i detalja, a treba voditi računa o tome i da se deca u ovom prostoru osećaju prijatno. 

Kada su u pitanju bebe, uglavnom su se birale pastelno plave i roze nijanse. Ipak, to više nije slučaj. Sada su veoma popularne zelena, senf boja, tamnocrvena, pa čak i nežno siva. Ukoliko imate starije dete, možete da se odlučite za njihovu omiljenu boju.

Informer

Akcentni zid uz puno svetla može da bude i tamnije boje

Svetlo

Međutim, jako je važno da uz odabir boja obratite pažnju i na osvetljenje u prostoriji. Ako u sobi ima dovoljno svetlosti odaberite jedan akcentni zid za smeliju boju koja može da bude i tamnija. Ako u prostoriji ima malo svetlosti, preporučljivo je da koristite svetle boje, prenosi Brava casa.

Tapete

Tapete su u poslednje vreme u trendu, tako da možete da iskoristite i njih ukoliko ne možete da se odlučite za određenu boju ili ih kombinujte. Tapete su veoma zabavne za decu i postoje sa toliko različitih motiva. Možete povesti i dete sa sobom u kupovinu kako bi odabralo tapetu koja mu se dopada.

Informer

Tapete su veoma zabavne za decu i postoje sa toliko različitih motiva

Praktično i dekorativno

Da bi soba bila funkcionalna mora postojati balans između praktičnog i dekorativnog nameštaja. Za bebu su neophodni krevetac, sto za presvlačenje i komoda. Za veću decu je potreban krevet, ormar, kao i prostor za igru i učenje. Ovaj prostor im omogućava da se koncentrišu i razvijaju svoje veštine crtanja i pisanja, a kasnije kada krenu u školi, ovaj kutak će im biti apsolutno neophodan.