Autor: Informer.rs

16.09.2023.

22:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Sredite terasu u nekoliko koraka! Uživajte na njoj u lepim jesenjim danima (FOTO)

Letnji dani u kojima uživamo na terasi su i dalje prisutni, ali se tokom večeri oseća blizina jeseni.  Ali, terasu možete pretvoriti u mesto koje će i tokom predstojeće jeseni biti pravi mali kutak za uživanje. 

Informer

Evo kako da to uradite:

Pripremite otpornije biljke

Iako zbog relativno visokih temperatura tokom dana još ne treba da menjamo cveće, nije na odmet razmisliti šta bismo želeli da dodamo svom balkonu za nekoliko nedelja.

Predlažemo da letnje biljke zamenite otpornijima kojima neće smetati vlaga izazvana jutarnjom maglom i češćim kišama.

Takve biljke su, na primer, zvezdasti cvetovi, tustika, pojedine vrste fuksije i japanska šumska trava. Ali tustika se svakako ističe jer će pokazati svoju raskoš ružičastih boja baš kada odložimo letnje cveće.

Informer

 Zasadite pravi mali povrtnjak

Ukrasno bilje ne mora biti ujedno i jedino koje ćemo zasaditi na svome balkonu. Naime, upravo je kraj avgusta i početak septembra idealno vreme i za sađenje određenog povrća kako bismo tokom jeseni mogli da uživamo u njegovim plodovima.

Za to vam ne trebaju veliki vrt i gredice. Jednostavno ga možete zasaditi i na maloj terasi. 

Povrće koje već sada možete zasaditi su šargarepa, luk, beli luk i zelena salata. Ne zahtevaju veliku brigu, ali se preporučuje da ih zasadite na onom delu terase koje će veći deo dana biti izložen suncu. 

Informer

Stavite laganu ćebad


Hteli to sebi da priznamo ili ne, večeri polako postaju hladnije, dajući nam nagoveštaj da će jesen početi uskoro. Ali to ne znači da i tih večeri ne možemo da uživamo na balkonu. Samo treba da se pripremimo za sve vremenske uslove, a to će biti najlakše uz pomoć ćebadi koju možete staviti na balkon.

Možete dodati i jastuke, a da biste sve to zaštitili od moguće kiše, čuvajte ih u vodootpornim skladištima ili kutijama.

Informer

Osvetljenje za stvaranje romantične atmosfere


Sitne žute lampice na terasi  dodaju određenu toplinu i istovremeno stvaraju najromantičniju atmosferu.

Prilikom kupovine dobro je imati na umu da biramo one namenjene spoljnim prostorima jer su otporne na kišu, vlagu, pa i vetar.

Informer