Autor: Informer.rs

10.10.2023.

16:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Napravite sprej za čišćenje prašine! Efikasan je i štedi vreme

Ovaj sprej za čišćenje prašine može se koristiti na svim površinama osim na tkaninama, a sami možete izabrati mirise.

Malo stvari je više frustrirajuće od temeljnog čišćenja celog doma, jer ćete već sledećeg jutra otkriti da površine koje ste upravo obrisali ponovo skupljaju prašinu. To je neizbežno, ali postoje rešenja uz pomoć kojih možete usporiti nakupljanje prašine, prenosi portal "Martha Stewart".

Jedan od efikasnih načina je sprej koji možete da pripremite kod kuće, kojim ćete poprskati površine u stanu i uveriti se da on usporava nakupljanje prašine bolje od kupovnih rastvora za čišćenje.

Informer

Najbolja stvar je što većinu potrebnih sastojaka sigurno imate kod kuće.

Evo šta vam treba: boca sa sprejom, destilovano alkoholno sirće, voda, ekstra devičansko maslinovo ulje i eterična ulja ili miris po vašem izboru.

Sipajte 1/2 šolje belog sirćeta, 2 šolje tople vode i 1/4 šolje ekstra devičanskog maslinovog ulja u bocu sa raspršivačem. Protresite dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajte nekoliko kapi željenih eteričnih ulja u bočicu sa raspršivačem. Preporučujemo osvežavajuće mirise, poput limuna ili lavande ali možete i preskočiti ovaj korak ako ne volite intenzivne mirise.

- Pre upotrebe spreja za prašinu, obrišite površinu suvom krpom od mikrovlakana da biste uklonili prašinu. Zatim poprskajte tečnost na površine i obrišite suvom krpom od mikrovlakana - kaže Marta Kohun, direktorka kompanije "Two Maides".

Ona dodaje da ovaj sprej sasvim sigurno pomaže da se prašina manje taloži na obrisanim površinama.