Autor: Informer.rs

16.11.2023.

23:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Ovih 5 boja biće hit u uređenju enterijera u 2024! (FOTO)

Izbor boja prilikom uređenja prostora je izuzetno važan jer utiče na atmosferu doma i na to kako ćemo se u njemu osećati.

Za one koji su spremni da svoje okruženje oplemene novim bojama, predstavljamo 5 vodećih trendova boja najavljenih za 2024. godinu.

Vodeni tonovi plave boje

Plava je večiti favorit i mnogima omiljena boja u enterijeru.

U poslednje vreme posebno su popularni prozračni i vodenasti tonovi plave. Ovaj trend će se nastaviti i u narednoj godini.

Mekše nijanse ljubičaste

Ljubičaste nijanse mogu delovati pomalo zastrašujuće, ali stručnjaci ističu da je ova boja izuzetno prilagodljiva.

U 2024. godini, nežnije i blaže nijanse ljubičaste doživeće porast popularnosti, a razlog tome je što se odlično slažu sa roze, plavim i zelenim nijansama, kao i to što daju dubinu i živost prostoru.

Kombinacija žutih i narandžastih tonova

Kombinacija žute i narandžaste boje u enterijerima donosi energičnu i veselu atmosferu. Dodavanje detalja poput jastuka, umetničkih dela ili ukrasnih predmeta u ovim bojama ulepšava prostor i daje mu toplinu i atraktivnost.

Upotreba žute i narandžaste u kombinaciji sa prirodnim materijalima kao što je drvo, može dodatno da naglasi osećaj topline u prostoru.

Zeleni tonovi

Prijatne i prigušene nijanse zelene će i dalje biti u fokusu 2024.

Ove boje inspirisane prirodom izazivaju umirujući kvalitet u prostoru.

Šik tamne nijanse

Bogate, duboke boje daju kontrast svetlim tonovima koji će dominirati 2024.

Od čokoladno braon do šumske zelene, ove nijanse daju dubinu i sofisticiranost koju mnogi žele da postignu prilikom ukrašavanja prostora.