01.02.2024.

22:00

Foto: Freepik.com

Magazin

Ovih 5 boja izbegavajte za kuhinjske elemente!

Nisu sve boje kuhinjskih elemenata podjednako poželjne. Iako je moguće sresti divne, neočekivane nijanse koje oplemenjuju kuhinju, dizajneri enterijera se i dalje slažu da je neke nijanse bolje koristiti u drugim prostorijama, piše The Spruce.

Braon

Braon nijanse mogu doprinesu da kuhinja deluje neprijatno i neprivlačno. Često može da izgleda zastarelo, posebno ako nije uparena s pravim komplementarnim bojama. Međutim, ako volite braon boju i ne možete da zamislite kuhinju bez nje, dizajneri se slažu da se odlučite za svetliju nijansu, kao što su topli hrast, svetlosmeđa ili badem boja.

Informer

Demode i zastarelo

Siva

Siva je jedna od boja za koju se dizajneri slažu da bi trebalo da je izbegavate kada je reč o kuhinjskom prostoru. Ističu da nijanse sive često mogu da izgledaju hladno pored uređaja od nerđajućeg čelika.

Roze i ljubičasta

Roze i ljubičasta prema dizajnerima jednostavno ne pripadaju kuhinjskim ormarićima. Ukoliko jako želite da se baš neka od nijansi roze nađe u kuhinji, stručnjaci savetuju da to bude svetliji i neutralniji ton.

Informer

U svađi sa kvadraturom

Žuta

Iako je boja sunca lepa i vesela, možda nije najbolja opcija za vašu kuhinju s obzirom na to da ovoj prostoriji često nedostaje kvadratura.