Autor: Informer.rs

18.05.2024.

08:11

Foto: Shuterstock

Magazin

Recite zbogom neprijatnim mirisima iz mašine za sudove! Jedan proizvod će ih odmah uništiti

Često zaboravljamo da jedan proizvod, koji nikada ne bismo pomislili da upotrebimo za čišćenje bele tehnike ili posuđa, može iznenaditi svojom efikasnošću u održavanju higijene.

Reč je o tabletama za čišćenje zubnih proteza koje mogu poslužiti kao izvanredno sredstvo za čišćenje mašine za sudove, pružajući ne samo dezinfekciju već i uklanjanje neprijatnih mirisa.

Informer

 

Jednostavno stavite jednu tabletu za čišćenje zubnih proteza na dno mašine, tamo gde se nalazi filter. Aktivni sastojci ove tablete, poput limunske kiseline i natrijum bikarbonata, deluju tako da dezinfikuju filtere i mašinu, osvežavajući ih istovremeno. Ovaj trik preporučuje se koristiti jednom nedeljno kako biste efikasno sprečili stvaranje neprijatnih mirisa.

Osim toga, možete koristiti ove tablete i za čišćenje wc šolje.

Jednostavno stavite jednu tabletu u wc šolju i ostavite je da deluje preko noći. Važno je da niko ne koristi toalet tokom noći kako bi se postigao maksimalni efekat. Sutradan ujutru, samo pustite vodu, i vaša toaletna šolja će biti čista i dezinfikovana.

Uklanjanje fleka sa posuđa

Osim što su korisne za čišćenje mašina i toaleta, tablete za čišćenje zubnih proteza mogu biti i vaš tajni saveznik u uklanjanju fleka od kafe i čaja sa šolja.

Samo napunite šolju toplom vodom i dodajte jednu tabletu. Nakon pola sata, operite šolju, a rezultat će biti čisto i sjajno posuđe, gotovo kao novo!