15.05.2024.

13:38

Foto: Tanjug/AP

Magazin

"Prekriven je krvlju princeze Dajane"! Novi skandal trese kraljevsku porodicu, portret kralja Čarlsa izazvao svetsku buru (FOTO)

Naime, autor ove dramatične slike koja se ocenjuje i kao najprogresivniji portret monarha ikada prikazan, jeste Džonatan Jeo koji je svojim radom izazvao isitnsku buru na društvenim mrežama.

Detalj koji je svima privukao pažnju, a smatra se nepotrebnim jeste crvena boja koja prekriva kompletnu sliku, a koju mnogi komentarišu na prilično bizarne načine.

Informer

 

Obzirom da kraljevsku porodicu mesecima unazad prate raznorazni skandali, situacija sa porteretom Čarlsa je takva da podseća na veliki skandal izazvan fotografijom Kejt Midlton i njene dece za "Dan majki". Tada je princeza lošim fotošopom pokušala da zavara javnost i skrene pažnju sa svoje operacije, kasnije i bolesti koju je na kraju iznela javno.

Sa druge strane, umetnik je objasnio svoj umetnički potez, a crvena boja ima ovakvo značenje.

Komentari su i više nego morbidn, kralj Čarls se nimalo ne štedi negativnim rečima. Broj negativnih reakcije je veliki i te opaske dočaravaju šta šira publika misli o britanskoj monarhiji.  

- Nekako mračno 

- Jezivo, morbidno 

- Sotona živi

- Slika Dorijana Greja 

-  Sva krv koju je monarhija prolila

- Ko god da je napravio ovaj portret, uradio je to u Dajanino ime

- Hej, pogledajte, prekriven je krvlju princeze Dajane! 

- Izgleda kao velika slika koju je zaposeo demon iz onog filma o isterivačima duhova

Informer

 

Podsetimo, Čarls III se bori sa opakom bolešću kako je Bakingemska palata saopštila petog februara, pa su ovakve reči više nego morbidne. Nažalost, veliki broj ljudi smatra da je prikladno javno iznositi ovakve komentare.