Autor: Informer.rs

28.05.2024.

10:40

Foto: Shutterstock

Magazin

Mesto u kući gde nikako ne treba držati vodu! Verovanje je da tako privlačite samo bedu i besparicu

Prema verovanju u feng šui, voda je jedan od najmoćnijih elemenata, ali je važno održavati ravnotežu u njenoj upotrebi u domu.

Voda simbolizuje Jang energiju, dok bi spavaća soba trebala biti više Jin, zbog čega se ne preporučuje držanje vode u toj prostoriji. Nedostatak vodene energije može se manifestovati kao nedostatak novca i životnih problema, dok prekomerna vodena energija može dovesti do neodlučnosti. Važno je da voda bude bistra, sveža i idealno da teče i žubori.

Informer

Gde treba izbegavati držanje vode?

Desna strana ulaznih vrata je jedno mesto gde se ne preporučuje držanje vode, jer može izazvati negativnu energiju na porodicu i ljubavne veze. Takođe, voda u spavaćoj sobi ili iza leđa nije preporučljiva prema feng šui verovanju, što može štetiti zdravlju i bračnim odnosima.

Slike sa vodenim motivima nisu poželjne u spavaćoj sobi. Ispod stepenica takođe nije dobro mesto za držanje vode, jer se smatra da simbolično odbacujete blagostanje i bogatstvo.

Vodite računa da voda u kući ne stoji dugo, da nije mutna, ustajala ili neprijatnog mirisa. Redovno menjajte vodu u vazi s cvećem, u akvarijumu... i pripazite da negde ne ostane zaboravljena čaša vode.

Imajući ovo na umu, važno je razumeti kako feng šui može uticati na raspored i korišćenje vode u domu, održavajući balans između energije kako bi se postigla harmonija u prostoru.